https://www.unyegundemhaber.com/

Fındıkta yaşanan don olayını meclise taşıdı

Fındıkta yaşanan don olayını meclise taşıdı

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Karadeniz Bölgesi’nde hava şartlarındaki olumsuzluklar zirai don olayına neden olmuştur. Dün ve önceki gün yaşanan aynı sıkıntı bu şekilde don olayına sebep olmuştur.” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada fındık üreticisinin zirai don sorunu ve ihracatçılar birliğinin rekolte açıklamalarını değerlendirdi.

Fındık don olayının olduğunu söyleyen Adıgüzel, “Karadeniz Bölgesi’nde hava şartlarındaki olumsuzluklar zirai don olayına neden olmuştur. Dün ve önceki gün yaşanan aynı sıkıntı bu şekilde don olayına sebep olmuştur, ilave olarak. Üreticiler don olayını yetkililere bildirdiğinde zamanında tespit yapılmıyor. Neden vaktinde gelinmiyor? Çünkü yeterince ekspertiz yok. İyi de bu fındık karanfili yani çiçek hasar gördüğü zaman bir süre sonra düşüyor, vaktinde gelinmediğinde bu hasar tespit edilmiyor, dolayısıyla vatandaş bundan mağdur oluyor. Tarım Bakanını göreve davet ediyorum.”

İhracatçıların açıklamasını da eleştiren Adıgüzel, “Yine, Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Başkanı geçtiğimiz günlerde bir rekolte açıklaması yaptı, “Don olayı yok.” dedi. Bu şekilde bu sezonda rekolte açıklanması yasaktır, yetkilileri bu konu hakkında işlem yapmaya davet ediyorum. Rekoltenin açıklanacağı zaman da açıklama yapacak kurum da bellidir, yetkilileri göreve davet ediyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir