https://www.unyegundemhaber.com/

FIRTINADAN SONRA FINDIK VE KİVİ’DE SON DURUM

ŞİDDETLİ RÜZGARLA ALAKALI ÇOK FAZLA TELEFON GELDİ

Başkan Sarıkahraman,”Dün ben de çıktım kendi bahçelerime baktım. Komşu bahçelerine baktım. Özellikle kivi de çok büyük zarar var. Üçte biri veya daha fazlası gitti desem yalan söylemiş olmam. Fındıkta da ilerlediğim karayolunda parçalar o kadar yola kadar gelmiş ki gerçekten insanın içi ürperiyor.

Bundan bir hafta önce ufak bir fırtına yine olmuştu o zaman yine biz araştırma yapmıştık. Bazı bildiğim tanıdığım eksperler sahaya çıkıp orada bir zayiat olmadığını tespit etmişlerdi. Ama bu sefer öyle değil bu sefer biraz daha farklı özellikle bizim yörede Ordu Fatsa istikametine doğru bu taraflarda oldu.

Türkiye genelinde böyle midir bilemiyorum ama bizim genel merkezimizden aldığımız ihbar üzerine Sinop dahil olmak üzere Samsun Ordu Giresun bu bölgelerde fırtına oldu. Ne kadar rekolteyi zarar verir ne kadar düşük rekolte yaptırır bilemem ama çok ciddi anlamda fındık kaybı zararı olacağını düşünüyorum dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir