https://www.unyegundemhaber.com/

GÜRSOY AVRUPA’DA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ

Aybastılı hemşehrimizden bir başarılı haber daha.

Avrupa’da tam yapay kalp ameliyatı yapan tek kadın doktor geçtiğimiz aylarda da Almanya’nın en prestijli ödüllerinden olan Victress Ödülüne layık görülen Dr Dilek Gürsoy bu kez yılın doktoru ödülünü kazandı…

Avrupa’da yapay bir kalbi yerleştiren ilk kadın hekim olma başarısından dolayı 18 Kasım 2019’da Almanya tarafından “Medizinerin des Jahres 2019” (“2019 Yılın Hekimi”) ödülüne layık görüldü. 2017’de Bremen’de çalıştı. Mart 2019’dan beri Siegburg’daki Helios-kliniğinde kalp cerrahisi bölümünde danışman cerrah ve LVAD programının direktörü olarak çalışıyor. Dr. Dilek Gürsoy kaç yaşında, nereli?

Dilek Gürsoy 1976 yılında doğan Alman bir kalp cerrahıdır. Türk asıllıdır. 2012’de Avrupa’da yapay bir kalp implante eden ilk kadın cerrah oldu.

Dilek Gürsoy, 1976 yılında Neuss’ta, 1969 yılında Ordu, Fatsa’dan Almanya‘da Gastarbeiter olarak çalışmak üzere göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İki erkek kardeşi var. Annesi Zeynep, Pierburg fabrikasında montaj hattı işçisiydi.

Dilek, Türkiye’de çocukluğunda okula gitmesine izin verilmediği için okuma yazmayı tek başına öğrenen annesi tarafından büyütüldü. Onun esnasında okul öncesi zaman anaokulu, Alman dilini öğrendi ve Alman dünyasında ve memleketi toplumunda rehberlik eden bir Alman çiftle tanıştı. Martin-Luther-Grundschule’de ilkokul i için okuduktan sonra liseyi Neuss’taki Quirinus-Gymnasium’da tamamladı.

Ailesinde kardiyovasküler cerrahiye odaklandığı üniversiteye giden ilk kişi oldu. Gelecekteki profesyonel kariyeri, çocukluğundan beri hep ameliyat olmuştur.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir