https://www.unyegundemhaber.com/

Hafızlık yarışmasının Karadeniz Finalleri Ünye’de yapıldı.

Hafızlık yarışmasının Karadeniz Finalleri Ünye’de yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Hafızlık yarışmasının Karadeniz Finalleri Ünye’de yapıldı.

“Kur’an’ın Genç Muhafızları” adlı düzenlenen yarışmada birbirinden değerli ortaokul ve lise gençleri yarışmalarda derece alabilmek için yarıştı. Ünye Adnan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen yarışma Kur’an’ı Kerim Tilavetiyle başladı. 9 ortaokul ve 9 lise öğrencileri cüzler arasından sorulan her soruya cevap verirken, çoğu öğrencinin ise heyecanlı olduğu görüldü. Yarışmada Kurul Başkanlığına Mustafa Hatioğlu getirilirken, üyeler ise Samet Karahüseyin, Yağızhan Genç, Niyazi Yılmaz, İlyas Demirci oldu.
Programda açılışında konuşan Muammer Öztürk, “ Burada bu gün Kur’an’ı Kerim’i okuma ve anlamada ve ezberlemede yarışan hafız gençleri dinleyeceğiz. Bugün kaybedeni olmayan bir yarışmadayız. Her biri bir inci olan hafız öğrencilerimiz Kur’an ziyafeti sunacaklardır. Bizler burada öğrencilerimizi yarıştırmak için değil, kelamların en güzeli olan kitabımız Kur’an’ı Kerim’i zikretme vesilesiyle bulunmaktayız” dedi

lçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Bu gün bizler Ünye’de en hayırlıları misafir ediyoruz. Bundan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Bu etkinlik her katılımcının geleceğine mükâfat aldığı bir etkinliktir. Onun için şimdiden tüm katılımcıları tebrik ediyor onlara başarılar diliyorum. Elinde dilinde ve gönlünde Kur’an’ı Kerim taşıyan ve bizi bilgilendiren hafızlarımızın dilinden Kur’an’ı Kerim’i duymak çok güzel olacaktır” diye konuştu.

Din Öğretimi Genel Müdür adına konuşan Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş,” İmam Hatip Liseleri olarak mesleğe ne kadar öğrenci hazırlarsak mihraplarımız ve minberlerimiz o kadar dolu olacak. Hafızlık yarışması sıradan bir yarışma değildir. O anlamda biz Karadenizli olarak kendimizi şanslı hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ortaokul ve lise denginde olan 18 öğrenci cüzlerden ayetler okuyarak yarışmalarda dereceye girmeye çalıştı. Yarışmada 18 öğrenci arasından 1 öğrenci rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, 17 öğrencilerden ise üçüncü, ikinci ve birinciler seçilerek ödülleri verildi. Yarışmada diğer öğrencilere ise teselli ödülü ikramiyeleri verildi.
Program sonunda ise ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler toplu resim çektirdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir