https://www.unyegundemhaber.com/

HAMİDEYE MAHALLESİ MUHTARI ATİK DEĞİŞİM YAŞAYORUZ

Hamidiye Mahalle Muhtarı Ömer Atik, Hamidiye Mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hamidiye Mahalle Muhtarı Ömer Atik konuşmasında şunları ifade etti;

“Muhtar olarak ilk dönemim, 30 yıl boyunca Ünye belediyesinde çalıştım ve emekli oldum. Hamidiye mahallesi Ünye’nin en eski mahallesinden bir tanesi. Fakat şu an Ünye’nin en berbat mahallesidir. Hamidiye mahallesini düzene sokmak için azalarımla birlikte bir ara ya gelip önce neler yapabiliriz, Hamidiye mahallesini nasıl düzene sokabiliriz, nasıl düzene koyabiliriz? Düşünüyoruz.

Öncelik olarak onların kararını aldık. Önce almış olduğumuz karar ise tarihi, mekruh evler var. Bunları yıkmaya karar aldık. Eski evlerin 16 tanesini Ünye Belediyesi tarafından yıktırdık. Onun dışında bu evlerin yıkımından sonra mahallemizin, halkının en çok istekte bulunduğu doğalgaz vardı. Bizde bu doğalgazın bir an önce gelmesi için elimizden ne geliyorsa onu yaptık. Tabiki bu işte kolay olmadı. Çok zorlandık ama 1,5 yıl içeresinde doğal gazı Hamidiye Mahallesine getirttik. Hiçbir sıkıntı yok her yerde doğalgaz var. Bu arada söylemeden de geçemeyeceğim. Büyük Şehir Belediye Başkanı, Başkan yardımcısı Adem Atik’in çok katkıları oldu. Ondan dolayı bu doğalgaz işini bitirdik. Sıra ara yollarımıza geldi. Ünye Belediye Başkanımızla dün öğlenden sonra bizzat yüz yüze konuştuk. Başkanım vatandaşlar ara yollarımızdan çok rahatsız oluyor, bir an önce yaptırılmasını istiyoruz dedik. Sağ olsun kendilerini programa aldık ihalesi de yapıldı. Çok yakın bir zaman da ara sokaklarında yapılacağı sözünü verdi. Ben buradan siz basına da söylüyorum. Sizlerde takip ederseniz çok memnun olurum. Bende zaten takip ediyorum.

“MAHALLEMİZ DEĞİŞİME UĞRADI”

Bu yolların dışında yapılacak ana yollar var. Kiraztepe yolu, Yunus Emre yoluna kadar yapıldı ve o yolun elektrik direkleri dikildi. Bağbaşı sokakta elektrik kabloları yeraltına alınıyor. Cami sokaktaki elektrik kabloları da yeraltına alınacak ve asfaltlanacak.

Büyükşehir Belediyesi vesile olmasa zaten yapmamız mümkün değil. Mahalle halkının ve azalarımın ısrarlı istekleri doğrultusunda mahallemize bir Aile Sağlık ocağı gelmesini istediler. Beraber bir karar verdik ve kesinlikle Sağlık Ocağı açılmasını istedik. Bütün yazışmaları yaptık ve sonuçlandırdık. Şu anda Cami Sokakta bir vatandaşın evini kiraladık. Tadilatını yapıp oraya iki tane hekimin gelmesini sağlayacağız. Bunu yaparken de basının, mahallelilerimizin ve Ünyelilerin de yardımını da bekliyoruz.

Tarihi evler onarılacak ve koruma altına alınacak. Onun dışında tinercilerin kullandığı mekruh binalar Ünye Belediyesiyle istişare yapıp yıktırılacak.

Şu anda yıkılan evlerin yerine daha modern binalar yapılamaya başladı. Mahallemiz daha çok değişime uğradı diyebilirim. Tabi ki yapılacak işlerimiz çok var. Muhtar evimiz yoktu. Muhtar evimizin çoğunluğunu yaptık ve büyük bir ihtimalle muhtar evimizde oraya adayacağız hayırlısıyla inşallah yakın zamanda da yerimize yerleşeceğiz.

“MAHALLEMİZE İLKÖĞRETİM KAZANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Benim sizin aracılığınızla buradan duyurmak istediğim. Aile Sağlık Merkezine yapılması gereken tadilatlar için mahallelilerimiz ve Ünye’de hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Bir an önce Aile Sağlık Merkezimizin kurulmasını ve iki hekimimizin oraya gelip işe başlamalarını istiyoruz. Yardımcı olurlarsa çok seviniriz.

 Benim son mesajım şöyle mahallemizin çok eksikleri var. Aile Sağlık Merkezi dışında, her mahallede okul var ama Hamidiye Mahallemizde ilköğretim okulu bile yok. Bununda çalışmalarını yapıyoruz. Bu döneme yetişir mi? Bilemiyorum ama inşallah yetişir. Onun için uğraşacağız. Mahallemizde ilköğretime kazandırmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız çok istiyor mahallemize bir an önce okulumuzun açılmasını. Buradan Ünye Belediye Başkanıma ve Büyük Şehir Belediye başkanımıza buradan sesleniyorum. Bize bu konuda yardımcı olsunlar. Bir an önce arazimizi tahsis etsinler. Okulumuza kavuşalım. Bizim isteğimiz bu. Bize yardımcı olan Ünye Belediyesine ve Büyük Şehir Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü onlar olmasa zaten bu hizmetler gelmez. Onların sayesinde bu işleri yapıyorlar.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir