https://www.unyegundemhaber.com/

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞTÜ… DOLU YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 12 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına ineceğini açıklamıştı. Hava Sıcaklıklarının düşmesi ile bu gece 22:40 sıralarında Ordu’nun Ünye  ilçesinde kısa süreli sağanak ve dolu yağışı yaşandı.

Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’de de şiddetli kar yağışı bekleniyor.

Türkiye, geçtiğimiz 2 gün boyunca şiddetli fırtına felaketini yaşadı. Fırtına yerini kara bırakıyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. “Ülkemiz genelinde hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, genellikle mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor” açıklamasında bulundu.

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminde :

Yağışların Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in 900-1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli ve yoğun kar (15-40 cm) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir