https://www.unyegundemhaber.com/

İl Göç İdaresi Müdürlüğü de Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesine Taşındı


İl Göç İdaresi Müdürlüğü de Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesine Taşındı

Vali Tuncay Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesindeki yeni binasına taşınan İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

İl Göç İdaresi Müdürlüğünün yeni hizmet birimlerini ve bürolarını gezerek incelemelerde bulunan ve İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu’ndan detaylı bilgiler alan Vali Tuncay Sonel, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Müdürlük çalışanlarına da işlerinde kolaylıklar ve başarı dileğinde bulundu. 

İl Göç İdaresi Müdürlüğündeki incelemelerinin ardından açıklamada bulunan Vali Sonel, “Yeni Hükümet Konağı Yerleşkemizde binalarımızın dışı bitmişti ama içi tuğla vaziyetindeydi. İnşaat, mekanik, elektrik işlerinde eksiklikler vardı. Bu eksiklikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sayın Bakanlarımızın destekleriyle de kısa sürede tamamladık. Daha önce Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüzü, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkemizdeki binalara taşımıştık. Son olarak İl Göç İdaresi Müdürlüğünü de bu yerleşkemize taşıdık. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz de artık Yeni Hükümet Konağı Yerleşkemizdeki D Blokta çalışmalarına başladı. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün çalışanları, böylesine güzel bir ortamda yabancı misafirlerimize en güzel şekilde yardımcı olacaklar. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.  

Vali Tuncay Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi D Blokta faaliyetlerine başlayan İl Göç İdaresi Müdürlüğüne yaptığı ziyaret ve incelemenin ardından Valilik makamı ve hizmet birimlerinin yer alacağı C Blokta da incelemelerde bulundu. 

Eksik kalan inşaat, mekanik, elektrik işlerinin tamamlanmasında son aşamaya gelinen C Blokta yer alacak müdürlük ve büroların yerleşim planlaması, vatandaşlar için oluşturulacak yaşam ve ihtiyaç alanları konusunda Yatırım İzleme Müdürü Metin Cebeci ve yüklenici firma yetkilisine talimat veren Vali Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesi bahçesinin de botanik park şeklinde peyzaj çalışmasının yapılmasını istedi. 

Vali Sonel, Yeni Hükümet Konağı Yerleşkesindeki Valilik binasının girişinde yer alan zemin katının tamamına yemekhane ve mutfak konulduğunu bunun da uygun olmadığını belirterek, buraya resmî işler için gelen vatandaşların yemek kokusu ve mutfak iİe karşılaşmasının uygun olmayacağını bunu yerine, Valilik giriş katında açık kapı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, şehit ve gazilerimiz için düzenleneceğini, ayrıca kırsaldan gelen yöre insanlarımızın dinleneceği, çayını içeceği, bir annenin bebeğini emzirebileceği, bakımını yapabileceği, kısacası yaşam alanı oluşturulacak mekanlar olacağını söyledi. Vali Sonel, mutfak ve giriş katındaki yemekhaneyi de dışarıya bahçeye müstakil bir yere yapacaklarını belirtti. 

Vali Sonel, ayrıca çalışan annelerin çocukları için de anaokulu tarzında bir kreş yapılacağını ,bahçe düzenlemeleri için de adeta botanik parkı tarzında peyzaj çalışmaları yapacaklarını ve tüm bu işlerin yıl içerisinde biteceğini sözlerine ekledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir