https://www.unyegundemhaber.com/

İLKÖĞRETİM HAFTASI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

2020-2021 İlköğretim haftası dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kutlama programı Adnan Menderes Okulu Spor Salonunda Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Protokolü, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün, öğrenciler ile velilerin katılımlarıyla kutlandı.

Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz konuşmasında;

“Uzun bir sürenin ardından tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimin başlamanın ilk öğretim haftasını öğrencilerimizle kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu yeni eğitim öğretim yılında ilçemizde 92 okulumuzda toplam 24.442 öğrencimiz de eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin derslerde hiçbir sorunla karşılaşmaması için okul ve kurumlarımızda gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bütün öğrencilerimiz için başarılı ve sağlıklı bir dönem olması en büyük gayemizdir. Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi bu yıl öncelikli hedefimiz hijyen şartlarına dikkat ederek ve gerekli tedbirleri alarak bütün kademelerdeki öğrencilerimizin tam zamanlı olarak yüz yüze eğitiminin devamını sağlamaktır. Her zaman olduğu gibi öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteğiyle bu zorlu süreçler içerisinden başarıyla geçe bileceğimiz olan inancımız tamdır.

Dünyayı derinden etkileyen bu salgın sona ermesi ve okulların tekrar kapanmaması adına toplum olarak üzerimize düşenleri tam manasıyla yerine getirmemiz gerekmektedir. COVİD-19 kapsamında alınan tedbirleri üst seviyede uymamız aynı zamanda devam eden aşı uygulamasına destek olmamız salgın ve mücadelede büyük önem arz etmektedir. İnşallah bu zorlu günleri el birliği ile atlatacağız. Sevgili öğrencilerimiz okul bahçelerinde ve koridorlarımızda sizleri tekrar görmek neşeli seslerinizi duymak bu yıl okula başlayan evlatlarımızın gözlerindeki heyecanı görmek meraklı bakışlarına şahit olmak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir sizlere sağlıklı bir ortamda eğitim ala bilmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Değerli öğretmenlerimiz hangi şartlarda olursa olsun öğrencilerimizi başarıya ulaştırmak için gereken her şeyi yapacağımıza olan inancımız tamdır. Salgın sürecinde ilçemizde yaptığınız çalışmalarla bu en iyi şekilde kanıtladınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünye Kaledere İlkokul Müdürü Mustafa Aydın yaptığı konuşmasında şu sözleri ifade etti;

“Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitim öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim camiası; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alışılmadık bir süreçten geçerken; dünyada dengelerin yeniden sağlanmaya başladığı, bilimin rehberliğinde yavaş yavas normal hayata geçişin gerçekleştiği bu günlerde, ülkemizde de yüz yüze eğitime başlıyoruz.

Bizlerin en büyük dileği, sizlerin başarılarının ve mutluluğunun daim olmasıdır. Bizler inanıyoruz ki; hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir makam yoktur. Her dönemde dünyayı güzelleştiren yegâne şey, siz çocuklarımızın tebessümüdür.

Bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sizlerin; eğitimi bir millet ödevi olarak kabul edip umutla ve hevesle. bütün yapabildikleriniz ve katkı sağlayabildiklerinizle her zaman olduğu gibi yanımızda olmanızdır.

Sizler zaten evlatlarımızın hayatlarına ışık olabilmek için daha en baştan o sorumluluğa severek üstlendiniz. Çocuklarımız sizleri, sizler de çocuklarımız çok özlediniz. Dijital eğitimde ne kadar önemli adımlar atmış olursak olalım uzaktan eğitim, bir sınıf içerisinde öğrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanın yerini tutamaz. Bundan sonraki süreçte desteğinizi ve iş birliğinizi esirgemeyeceğinize ve çocuklarımızın parlak bir geleceğe ulaşmaları için üstün bir çaba sergileyeceğinize olan inancım tam.

Çocuklarımızın gözlerindeki şık, öğretmenlerimizin heyecan, velilerimizin özverisi ile bağladığımı 2021-2022 Eğitim Öğretim vatanımıza ve milletimize hayırlı olması diliyorum.”dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir