https://www.unyegundemhaber.com/

İNGİLTERE’DE BİR ORDULU

Ordulu bilim insanı Sumru Bayın, İngiltere’de beyin tümörlerine karşı kök hücre bazlı tedavi yöntemlerini araştırıyor.

Sumru Bayın Lisans ve lisans ustu çalışmalarını Bilkent Universitesi Molekuler Biyoloji ve Genetik Bölümünde tamamladıktan sonra 2010 yılında doktora eğitimi için ABD’ye taşındı.

New York Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kok Hücre Biyolojisi üzerine doktora derecesini aldı. Doktora tezi suresince beyin kanserlerindeki, kanserin tedavilere cevap vermemesine sebep olduğu düşünülen kanser kok hücrelerini tanımlama ve tedavi amaçlı kullanmak üzere çalışmalarda bulundu. 2016’da New York’taki Memorial Sloan Kettering Cancer Merkezindeki Gelişim Biyolojisi Bölümünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarına devam etti. Sinir kök hücrelerinin beyin gelişimindeki ve de beyin hasarı sonrası yenilenme surecindeki görevlerini araştırmaya devam etmektedir. 2022 yılından itibaren İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’ndeki Gurdon Araştırma Enstitusu’nde kendi laboratuvarında beyin hasarlarına ve tümörlerine karşı kök hücre bazlı tedavi yöntemleri araştırmaya devam edecektir. 

Ordu Olay

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir