https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA BİTKİN DÜŞEN PORSUK TEKRAR DOĞAYLA BULUŞTURULDU

ORDU ‘nun Ünye İlçesi Kaledere Mahallesi’nde sabah iş yerine giren bir porsuk şaşkınlığa neden oldu. İş yeri sahibi Harun Çetinkaya ofisinde oturduğu sırada dışarıdan iş yerinin içerisine porsuk girdiğini gördü. İş yeri içerisinde çalışanlarla birlikte paniğe kapılarak porsuğu ofisinde muhafaza eden Harun Çetinkaya durumu Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi.

Yapılan incelemeler sonucunda porsuğa müdahale etmen ekipler durumu Doğa Koruma Milli Parkla Ünye Şefliğine haber verdi.  Olay yerine gelen Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım ve Veteriner Hekim Yunus Emre Gümüş tarafından porsuk örtü yardımıyla ofisten çıkarıldı.

Porsuğa yapılan ilk incelemeler sonucu sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, iş yerinden alınmasının ardından doğaya salındı.

Bu gibi durumlarda doğal yöntemlerle yakalanma sağlandığını söyleyen Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım, “ Biz veteriner hekim arkadaşlarımızla birlikte geldik. Bu gibi hayvanlarımızın yakalanmasında doğal olan yöntemleri kullanıyoruz. Uyutma yöntemi gibi yöntemleri kullanmıyoruz. Bizde bu gün bir örtü yardımıyla porsuğumuzu doğaya salacağız. Hayvanımızın sağlık yönünden bir problemi yok. Sadece ufak bir yorgunluğu var” dedi.

Veteriner Hekim Yunus Emre Gümüş ise,” Bu hayvanlar özellikle bilinçsizce bayıltılmak yerine  profesyonel bir ekip tarafından yakalanması uygundur. Porsuk gibi bu tür hayvanların korunması amacıyla ateş etme veya iğne ile uyutma gibi yöntemler hayvanlarımıza zarar verebilir. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekir” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir