https://www.unyegundemhaber.com/

İSTANBUL’DA ORDU GÜNLERİ BAŞLADI

Bu yıl 11.’si gerçekleştirilen Ordu Günleri görkemli açılış ile başladı. Ordu Günlerinin gözde standı yine Ünye oldu.

Hemşeri buluşmasının yanı sıra yöresel lezzet ve kültürün tanıtılmasını amaçlayarak ORDEF öncülüğünde düzenlenen Ordu Günleri İstanbul Maltepe etkinlik alanında 13 Ekim 2022 tarihinde başladı. Ordu’nun 19 ilçesinin tanıtıldığı Ordu Günleri’nde Ünye Belediyesi de yerini aldı.

Ünye Belediyesi tarafından oluşturulan alanda Ünye’ye dair tüm materyaller bulunuyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ev sahipliği yaptığı Ünye standını ilk günden yüzlerce kişi ziyaret etti. Ünye İlçe Kaymakamı Ayhan Işık ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan da Ordu Günleri’nde gurbetteki Ünyelilerle buluştu.

Yöresel Lezzetler Tanıtılıyor

Ordu Günleri’nde Ünye’nin yöresel lezzetlerinin de tanıtımı yapılıyor. Su böreği, baklava, fındık, üzüm suyu ve hurma pekmezi bu lezzetlerin başında gelirken etkinlik alanını ziyarete gelenlerden ise ilk günden tam not aldı.

Ünye Manyetik Kumu İlgi Çekiyor

Ordu Günleri’nde Ünye’nin bir diğer önemli tanıtım ürünü ise Ünye Kumundan yapılan kolye, bileklik ve tespihler oldu. Dünya’da iki yerde Türkiye’de ise Ünye sahilinde bulunan manyetik siyah kum Ordu Günleri’nde ilgi çeken stantlardan oldu.

Başkan Tavlı, “Tüm Hemşerilerimizi Bekliyoruz”

Ordu’nun her yönüyle tanıtıldığı fuarın renkli başladığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi Ordu Günleri’nde yerimizi aldık. Fuarımız renkli ve coşkulu başladı. Pazar günü akşamına kadar burada hem hemşerilerimizle buluşacağız hem de Ordu’yu merak eden insanlarımıza Ordu’yu ve Ünye’yi anlatacağız. Bu vesile ile öncelikle organizasyonda emeği bulunan kurum ve kuruluşlar ile burada katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. 13-16 Ekim tarihlerinde herkesi hem fuar alanına hem de Ünye standımıza bekliyoruz” dedi.

Konser ve çeşitli yarışmaların da yer alacağı Ordu Günleri 16 Ekim Pazar akşamına kadar Maltepe sahili etkinlik alanında açık olacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir