https://www.unyegundemhaber.com/

İTFAİYE HAFTASI’NDA HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ ANLATILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hayat kurtaran bilgileri anlattı.

 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında İtfaiye Daire Başkanlığı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bilgilendirme yaptı. İtfaiye erleri başta yanan mutfak tüpüne müdahale olmak üzere boğaza cisim kaçması durumunda yapılacak işlemler ve diğer hayat kurtaran müdahaleler konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

İtfaiye aracının da bulunduğu etkinlikte yanan mutfak tüpüne yangın tüpü ve ıslah battaniye ile müdahale ederken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Daha sonra vatandaşlardan gönüllü olanlar anlatılanları uygulayarak tüp yangınını kontrol altına aldı.

Etkinlikte ayrıca yemek yerken ya da bir şey içerken boğaza cisim kaçması durumunda yapılması gerekenler de anlatıldı.

“ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIR”

OBB İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Ali Güneş İtfaiye Haftası kapsamında yapılan etkinlikle ilgili şu bilgiyi verdi; “307 yıllık teşkilatın mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. İtfaiye haftamızda pandemi nedeniyle önlemlerimizi alarak vatandaşlarımıza günlük yaşamlarında başlarına gelebilecek olaylarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler veriyoruz. İtfaiye Daire Başkanlığı olarak eğitimlerimiz kurumlarda ve okullarımızda devam etmektedir. Tatbikatlarımız devam ediyor. Verdiğimiz bilgiler sonucunda olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek istiyoruz. Burada farkındalık yaratmak için ekibimizle birlikte bilgilendirme yaptık. Özellikle sıkça görülen mutfakta tüp yangını ile ilgili bilgilendirme yaptık.”

“KIŞ MEVSİMİNDE BACA TEMİZLİĞİNE DİKKAT”

 Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle baca yangınlarına da dikkat çeken Güneş, “biz yılda iki defa vatandaşlarımızın bacalarını temizletmesini öneriyoruz. Baca yangınları zaman zaman telafisi zor olan hasarlar meydana getirebiliyor. Ancak yapılacak baca temizliği ile bunun önüne geçilmesi mümkün. Bu konuda vatandaşlarımız itfaiye ekiplerimize ya da itfaiye tarafından yetkilendirilen işletmelere baca temizliği yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Etkinlikte ayrıca İtfaiye Haftası hatıra fotoğraf çekimleri de yapıldı. Etkinlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik de vatandaşlarla bir araya geldi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir