https://www.unyegundemhaber.com/

 İyi Parti ve CHP tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ortak basın açıklaması

 İyi Parti ve CHP tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ortak basın açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği, İyi Parti ve CHP tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ortak basın açıklaması düzenlendi. Tüm dünyada kutlanana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği, İyi Parti ve CHP ortak basın açıklaması düzenleyerek kadınların toplumdaki yerinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet meydanında yapılan açıklamada toplumsal olaylarda, kadınların en çok şiddet gördüğü ve cinayetlerin en çok kadınlar üzerine işlendiği ifade edildi. Kadınların şiddete maruz kaldığını ve toplumda daha çok onlara önem verilmesine vurgu yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Kılıçarslan, “Yaşadığımız koşullarda bu ülkede üç şey çok zordur. Kadın, çocuk ve ağaç olmak. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyya Sezgin;“Kadınlar bütün yapılarda bir arada olmak zorundadırlar.

Kadının yaşam özgürlüğü eşitliğidir. Yeryüzünde emekçi olmayan kadın yoktur. Kadınların üretim hayatı içerisinde yer almaları insanlık tarihini yaşatır. Günümüzde git gide artan şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için demokratik ve hukuki yollarla karşı eyleme geçilmiştir. Bugün uğradıkları haksızlıkları kabul etmeyerek, kaderlerini değiştirme iradesi gösteren bütün kadınlara saygı günüdür. Bugün eşitsizliklere karşı dayanışmayı yükseltme ve mücadele günüdür.

İstanbul sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması için mücadele vereceğiz. Bizler bir tek kız kardeşimizin şiddet görmesine, yaşamdan koparılmasına tahammül edemiyoruz, etmeyeceğiz. Ülkemizin en işsiz kesimi genç kadınlar, en yoksul kesimi ise yaşlı kadınlardır. Yaşama mücadelesinin en ağır zorlukları, en acımasız koşullarını kadınlar ve çocuklar çekmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak kadınlar, kız çocukları eşit eğitimden, çalışma ve aile hayatına kadar, çocuk bakımından, sosyal eşitliğe kadar her şart altında yaşam mücadelelerinde büyük bir özen ve değer belirlilikle korunabilmelidir. Ülkemizde kadınların eşit, adil ve güvende yaşadığı bir düzeni hep birlikte kadınlar, erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe hayatta eşitlik sağlanacaktır.Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir