https://www.unyegundemhaber.com/

KALİTE BU LABORATUVARDAN ÇIKIYOR

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ‘YAPI MALZEMELERİ LABARATUVARI’ HEM KURUM İÇİNE HEM DE KURUM DIŞINA HİZMET VERİYOR

KALİTE BU LABORATUVARDAN ÇIKIYOR

8 BİN 683 DENEY ÇALIŞMASI YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve üstyapıda kullanılan malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurduğu ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ 8 bin 683 deney çalışmasına imza attı. Laboratuvarla birlikte, alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ 2019-2022 yılları arasında 8 bin 683 deney deney çalışmasına imza atarak hem kurumun yaptığı faaliyetlere hem de kurum dışı taleplere cevap verdi.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kullanılan her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirebilen laboratuvar, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayarak, çalışmaların önünü açtı. Kurum dışından gelen taleplere de cevap veren laboratuvar sayesinde, imalatların daha kaliteli ve uzun ömürlü olması sağlandı.

8 BİN 683 DENEY ÇALIŞMASI YAPILDI

Hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Efirli Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren laboratuvarda, 6821 adeti kurum dışı, 1862 adeti kurum içi olmak üzere toplam 8683 adet deney çalışması gerçekleştirildi.

KAMU ZARARLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Laboratuvar sayesinde altyapı ve üst yapı işlerinde kullanılan malzemelerin teknik özelliklerini ve kalitelerini bilimsel olarak ölçmek mümkün olurken, termoplastik malzemeler kontrollü, güvenli ve kaliteli malzemelerden seçilebildi. Bütün alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

150 FARKLI DENEY YAPILABİLİYOR

Laboratuvar, ilgili şartnamelerde geçen sıcak asfalt, emülsiyon kaplama, beton, zemin, agrega, bitüm, metalik malzeme kalite kontrol deneylerini yapabilecek son teknolojik donanıma sahip.  150 farklı konuda deney yapılabilen laboratuvar, bu özelliği ve yapılabilen deney sayısı ile bölgenin en kapsamlı yapı malzemeleri laboratuvarları arasında yer alıyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir