https://www.unyegundemhaber.com/

KALP CERRAHİSİ GÜRSOY’DAN KASAPOĞLU’NA ZİYARET

KALP CERRAHİSİ GÜRSOY’DAN KASAPOĞLU’NA ZİYARET

Kalp cerrahisi alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve Avrupa’da 10 yıl önce ilk yapay kalp naklini gerçekleştiren kadın cerrah olarak tarihe geçen Dr.Dilek Gürsoy, Aybastı Belediye Başkanımız Beytullah Geçtan ile beraber Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu kalp cerrahisi alanında ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden bir ismi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Kasapoğlu, “Bugün bizi ziyarete gelen değerli misafirimiz Dr.Dilek hanıma ve Belediye Başkanımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Ordu’nun değerlerinden, Uluslararası düzeyde bir kalp cerrahı olan Dilek hocama özellikle hoş geldiniz demek istiyorum” diyerek sözü hemşerimiz Dr.Dilek Gürsoy’a bıraktı.

“Gürsoy: Burada Bulunmaktan Çok Memnunum”

Yaptığı açıklamada burada bulunmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Dr.Dilek Gürsoy, “Ben Türk hekimlerinin burada eğitimlerinin ne kadar kaliteli olduğunu biliyordum. Çünkü Türkiye’den bize de öğrenci olarak çok gelen var. Eğitimin kalitesi bu gelen öğrencilerden fark ediliyor. Burada Başhekimimizle tanıştım, kadın cerrahlarımızla tanıştım, tıp alanında ne kadar ileride olduğunuzu gördüm. Biz Avrupa’da kalp cerrahisi alanında bu kadar ileride değiliz.” dedi.

“Gürsoy: Türkiye’nin Kıymetini Bilin!”

Hekimlerimize ve gençlerimize buranın değerini çok çok iyi bilin diyen Dr.Gürsoy, “Avrupa’da hiçbir şey artık eskisi gibi değil, bazı şeyler değişti, ortam değişti. Türkiye’de zaten tıp eğitimi her zaman Avrupa’dan daha iyiydi. Burada daha çok pratik çalışılıyor. Bizim Avrupa’da bir kalp cerrahisi ameliyatına girebilmek için yıllarca bekliyoruz. Avrupa’da yeteneğin ve şansın yoksa kimse sizi kimse eğitmeyebiliyor o yüzden hekimlerin ve gençlerin buranın değerini bilmesini isterim. Çünkü cidden burada güzel şartlar altında çalışabiliyorsunuz yani Almanya’da elbette ki güzel ama burası kadar değil. Bence Türkiye sağlık sisteminde Avrupa’ya göre kat kat daha ileride.

“Gürsoy: Türkiye’den Çok Büyük Cevherler Çıkacağından Eminim”

Almanya’da normal bir okulda okuduğunu söyleyen Dr.Dilek Gürsoy, “Başarılı olmak için en iyi okullarda okumak gerekmiyor. Ben de normal bir lisede okudum. Normal bir üniversitede okudum. Göçmen bir ailenin, işçi bir ailenin çocuğuyum ve buralara kadar geldim. Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler bana yazıyor. Ülkemizden çok büyük cevherler çıkacağından eminim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu, kendisini ziyarete gelen Dr.Dilek Gürsoy’a çiçek takdim ederken, Dr.Dilek Gürsoy’da, Kasapoğlu’na yazdığı kitabı imzalayarak hediye etti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

“Ünye, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılında Şehitleri Anma Töreniyle Bir Araya Geldi”

Ünye, ulusumuzun tarihi zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin muhteşem kahramanlarını anmak için bir araya geldi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir