https://www.unyegundemhaber.com/

KARACA YAVRULARI ANNESİNE KAVUŞTURULDU

Ordunun Ünye  ilçesinde    Yağmur ve Efe AYDIN  Kardeşlerin  fındık bahçelerinde dolaşırken  buldukları karaca yavruları tekrar annelerine kavuşturuldu.

Ünye İlçesi  Denizbükü Mahallesi’nde Yağmur Aydın (11)  ve Efe Aydın (13) Kardeşlerin  fındık bahçesinde dolaşırken  buldukları  2 adet karaca yavrusunu sahipsiz olduğunu düşünerek evlerine götürdü.  Durumu   T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’ne ihbar ettiler. Yetkililerce Kontrol edilen karaca yavrularının herhangi bir yarasının olmadığı ve gayet sağlıklı olduğu tespit edildi.

Duyarlı Kardeşlerin ve komşularının köpeklerini bağlandıktan sonra  Yavru Karacalar Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım  ve  Duyarlı kardeşler Yağmur ve Efe Aydın  tarafından  alındıkları yere tekrar  bırakıldı. Uzaktan annelerinin gelip gelmediği gözlemlendi. Annelerinin uzakta belirmesi üzerine fındık bahçesinden ayrıldılar. Bir Süre Sonra Karaca yavrularının bırakıldığı yere gittiler karaca yavrularının orada olmadığını  gözlemlediler. Böylelikle Karaca Yavruları zarar görmeden Kontrollü bir şekilde yeniden annelerine kavuşturmuş  oldular.

  Doğa Koruma ve Milli Parklar Yetkilileri   Karaca Yavruları ile Karşılaşılması Halinde  Yapılması Gerekenlerle İlgili  Uyarılarda Bulundu

Vatandaşlarımızın Fındık Bahçelerinde Karaca Yavruları ile karşılaşması halinde Yaban hayatına destek olmak için yapılması gereken en doğru hareket onları görmemezlikten gelerek yokmuş gibi davranmalarıdır. Eğer yavru karaca yaralı ve terk edilmiş değilse, yırtıcı hayvan ve başıboş köpek tehlikesi acil yardım ve tedaviye ihtiyacı yoksa bulunduğu yerde bırakılmalı dokunulmamalıdır. Etrafında bulunan otluk veya çalılıkların bozulmamalı, civarda sahipli köpekler varsa sahipleri tarafından kontrol altına tutulmalıdır. Belirli bir uzaklıkta sessizce annesinin gelip gelmediği gözlemlenmelidir. Karacalar İnsan Kokusuna hassas oldukları için yavrunun bulunduğu yere yaklaşmayabilirler.

Başıboş bir yavru bir karaca gördüğünüzde, ilk akla gelen onu yakalayıp koruma altına almak olabilir ama bu işlem, yavru karacaya faydadan çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi büyük ihtimalle yakın bir yerlerde besleniyordur. Bundan dolayı da sizi görür ve yavrusuna yaklaşmaz. Anne karaca beslenirken, yavru yuvada hareketsiz bir şekilde annesinin gelmesini bekler. Bu davranış onu yırtıcı ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelerden korur. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte, üç gün içinde yavrularını bulurlar ve onları tekrar sahiplenmektedirler.

Karaca Yavrularına Dokunmayalım Annelerinden Ayırmayalım…

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir