https://www.unyegundemhaber.com/

KARADENİZ’İN İLK BİYOİNOVASYON MERKEZİ ORDU’DA KURULUYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARIMI AYAĞA KALDIRACAK PROJE

KARADENİZ’İN İLK BİYOİNOVASYON MERKEZİ ORDU’DA KURULUYOR

KARADENİZ’DE İLK OLACAK

Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyoinovasyon Merkezi Ordu’da kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde faaliyete geçecek olan Biyoinovasyon Merkezi, modern tarım teknolojilerine geçişte önemli bir eksikliği gidermiş olacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi fikirleri desteklemek ve tarımın gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoinovasyon merkezi kuruyor. Biyoinovasyon Merkezinde yapılacak çalışmalarla birlikte, iklim koşullarından bağımsız olarak yılın tamamında üretim yapma imkanı sağlanacak. Aynı alanda 10-12 kat daha fazla üretim yapılabilecek.

Kurulacak biyoinovasyon merkezinde ortak labaratuvar ve ortak ofisler de yer alacak. Fikri olan üreticilere veya iş insanlarına DAVET birimi ile ilişkili olarak ofis ve giriş seviyesi laboratuvar kullanma imkanları sağlanacak. Bu alanların kullanımını öğretmek, ürün geliştirmesini desteklemek gibi inovatif faaliyetler sürdürülecek ve girişimcilerin iş hayatında üreterek tutunmalarına imkan sağlanacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

ÜRETİCİLER VE İŞ İNSANLARINA EĞİTİM VERİLECEK

Eğitim veya bilgilendirme talebi olanlar ise merkeze alınarak önce dijital bir eğitim ve ön bilgilendirme sürecine tabi tutulacak. Sunumlar ve merkeze özel videolarla farkındalık oluşturulup, ardından tüm bu farklı faaliyetlerle ilgili uygulama alanlarına geçilecek. Görsel, işitsel ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. Talebe göre 1 – 3 gün arası eğitimler düzenlenerek, üreticilerin veya iş insanlarının çok düşük maliyetle modern tarım teknolojilerine ulaşabilmelerine imkan sağlanacak.

ÇEŞİTLİ LABARATUVAR VE OFİSLERDEN OLUŞAN BİR KAMPÜS GİBİ TASARLANDI

Mikro model tarım tekniklerinin ön planda olacağı Biyoinovasyon Merkezi, doku kültürü laboratuvarı, yatay ve dikey tarım modelleri, Ata Tohum Merkezi, distilasyon birimi, ortak laboratuvar, ortak ofisler ve toplantı salonu/sunum bölümlerinden oluşacak bir kampüs olarak tasarlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Biyoinovasyon Merkezi, bitkilerin toprağa ekimini gerçekleştirmeden ihtiyaç duyacağı besin maddelerinin köklerinin içinde bulunduğu suya karıştırılması şeklinde kontrollü ortamlarda yetiştirilmesine de imkan sağlayacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

9 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ordu ili asayiş raporu belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir