https://www.unyegundemhaber.com/

KIRANLI KAYMAKAM IŞIK’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, Yönetim Kurulu ile birlikte Ünye Kaymakamı Ayhan Işık’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

“Teknikerlerin Elinden Tutan Herkes Kazanacaktır”

Başkan Kıranlı ziyarete ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Devletin temsili, gücü ve sıcaklığı illerde Valilerimiz, ilçelerimizde Kaymakamlarımızdır. Nitelikli insanların oluşturduğu toplumların çözemeyeceği sorun, ulaşamayacağı hedef yoktur. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eğitimli nitelikli elemanları üretici iş gücü olan Ordu Teknikerler Derneği olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz; İnş. Teknikeri Rıfat KÖYLÜ, Tolga Özsoy, Mesut Yılmaz GÜL, Yapı Dnt. Teknikeri Hande Sencar ile Ynt. Krl. Üyesi İnş. Teknikeri Fatma Erken ve Elk. Teknikeri Turgut Dağdeviren, Ordumuzun ilk giriş kapısı vitrini olan Ünye ilçemizde yeni göreve başlayan sayın Kaymakamımız Ayhan Işık beye hoşgeldiniz ziyaretinde bulunarak öncelikle ilçemiz sorunları olmak üzere mesleki sorunlarımızdan bahsettik. Bölgemizin en önemli sorunu istihdam olup, çözümün OSB olduğu. Teknikerler olarak ise en büyük sorunun Anayasamızın 135.maddesi gereğince her mesleğin bir odası var iken, ülke genelinde 4 milyon mezun olan Teknikeri temsilen bir oda olmayışı ile bazı önlisans mezunlarına tanınan lisans tamamlama imkanının teknik proğram mezunlarına tanınmasıdır. Eğer meslek odamızın kurulması ve lisans tamamlama imkanı önündeki engeller kaldırılırsa çözüm kendiliğinden olacaktır. Türkiye in yüksek teknik eğitimli teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. Gösterdikleri sıcak ve samimi ilgilerinden Devletin sıcaklığını hissettik. Kaymakamımız ilçemize hizmetlerinde ayağına taş değmesin diyerek kendilerine Nazar ayeti takdim ettik. Teknikerler olarak Devletimizden iş, mevki makam değil, aldığımız üniversite teknik eğitim sonradı bilgi ve becerilerimizi memleketimizin kalkınması ve milletimizin yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmak üretmek için önümüzdeki engellerin kaldırılmasını ve sahada yaptığımız işlerin altında imzamızın olmasını istiyoruz. Teknikerlerin elinden tutan herkes kazanacaktır.”

Kaymakam Işık farklı teknik branşlarda teknik eğitimli nitelikli insanlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Kıranlı Kaymakam Işık’ın adının yazılı olduğu ve Nazar ayetinin yer aldığı paketi de takdim etti. Kaymakam Işık, plaketin manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirtirken ilgi ve hassasiyetleri için Dernek Yönetimine teşekkür etti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir