https://www.unyegundemhaber.com/

KORGAN’DA 80 YILLIK HEYELANI BÜYÜKŞEHİR DURDURDU

KORGAN’DA 80 YILLIK HEYELANI BÜYÜKŞEHİR DURDURDU

KORGAN İLÇESİNDE 80 YILDIR HEYELAN SEBEBİYLE KAYAN BÖLGE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMASIYLA KURTARILDI. HEM HEYELAN DURDURULDU HEM DE HEYELANA SEBEP OLAN SULAR BİR ARAYA TOPLANARAK İLÇEYE İÇME SUYU SAĞLANDI

BAŞKAN GÜLER: “HEM HEYELAN SORUNUNU ÇÖZDÜK HEM DE SUSUZLUĞA KARŞI ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Korgan ilçesinin kanayan yarası olan Sülük Gölü sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışmalarda son aşamaya gelinen alanda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Korgan’ın 80 yıllık sorunu olan Sülük Gölü’nde yaptığımız çalışmalarla hem heyelan sorunu çözüldü hem de susuzluğa karşı çözüm üretildi” dedi.

Korgan ilçesinde Sülük Gölü ve çevresinde yılların sorunu olan, ne yapılaşmaya ne de ulaşıma geçit veren arazi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile başlayan ve sona gelinen çalışmalarla adeta değişim ve dönüşümü yaşadı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

80 yıldan bu yana heyelanlarla birlikte 200 evin risk altında olduğu ve 3 yılda bir mahalle sınırlarının değiştiği arazideki sorunlar Büyükşehir Belediyesinin dev yatırımları ile çözüme kavuşturularak 23 mahalleye rahat bir nefes aldırdı.

Öte yandan Başkan Güler’in üzerinde titizlikle durduğu bir diğer çalışma ile heyelanlara neden olan suların bir araya toplanmasıyla birlikte mahallelere de içme suyu temin edildi. Yapılan bu çalışmalarla ilçe ile mahalleler arasındaki ulaşım kolaylaşırken kuraklığa karşı da büyük bir önlem alınmış oldu.

BAŞKAN GÜLER: ““HEM HEYELAN SORUNUNU ÇÖZDÜK HEM DE SUSUZLUĞA KARŞI ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığı ve asfalt çalışmalarının başlayacağı Sülük Gölü’nde incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Korgan’ın 80 yıllık sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Sorun çözmenin ötesinde bir çalışma ile Sülük Gölü’nde çözümde ürettiklerini ve heyelana sebep olan suların toplanması ile mahallelere su imkânı sağladıklarını ifade eden Başkan Güler, “Korgan’da Sülük Gölü bölgesinde 80 yıllık sıkıntılı bir konu vardı. Sürekli heyelanların yaşandığı Sülük Gölü sorununu çok şükür çözdük. Burada yaptığımız bir diğer çalışma ile kapanan 4 beldeye ve mahallelere de su sağlamış olduk. Hem sorun çözdük hem de susuzluğa karşı çözüm ürettik. Şimdi yolun asfaltlanma sürecine geçtik. Standartları yüksek bu yol ile mahallelere konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak. OSKİ ve Korgan Belediyemiz ile koordineli çalışarak 80 yıllık sorunu çözmüş olduk. Özverili bir çalışma gerçekleştiren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KORGAN BELEDİYE BAŞKANI KİRAZ: “SÜLÜK GÖLÜ’NÜN ÇÖZÜME KAVUŞMASI İLÇE HALKIMIZI ÇOK MEMNUN ETTİ”

Korgan’ın 80 yıllık sorununun çözüme kavuşması dolayısıyla çok mutlu olduklarını ifade eden Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Başkan Güler’e teşekkür etti.

Yapılan çalışma dolayısıyla ilçede memnuniyetin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Başkan Kiraz, “Bakanlığı döneminde bildiği ve çalışmalar yaptığı, Belediye Başkanlığı döneminde ise yaşanan bu Sülük Gölü sorununu çözüme kavuşturduğu için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sülük Gölü Korgan’ın 80 yıllık sorunuydu. Bu yol 4 belde 29 mahalleye hizmet veren bir yoldu. Yapılan çalışmalarla oldukça geniş, standardı yüksek bir yola dönüştü. Hem yol çözüme kavuştu hem de mahallelerimizin su sorunu çözüldü. Sülük Gölü su kaynağı bakamından zengin bir alandı. OSKİ ekiplerimizde çalışarak mahallelerimize buradan su sağlamış oldu. Çalışmalar dolayısıyla ilçe halkımızda çok memnun. Gerçekten çok büyük bir sorun çözülmüş oldu” diye konuştu.

MAHALLE MUHTARI ACERBAŞ’TAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Korgan Tepe Mahalle Muhtarı Ali Acerbaş’ta, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’den Allah razı olsun. Gerçekten çok büyük bir sorun çözüldü. Birçok mahallemize ulaşım sağlayan bu yol konfora kavuştu. Yapılan çalışmalar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımıza mahallem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir