https://www.unyegundemhaber.com/

KÜLTÜR MERKEZİ 2022’DE HİZMETE GİRECEK

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, geçtiğimiz hafta başlayan inşaatın sürdüğünü, 2022 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, yönetim kurulu üyeleriyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yanında yapımına devam eden Kültür Merkezi inşaatını inceledi.

-“İnşaat başladı, devam ediyor” –

Argan, incelemenin ardından basına yaptığı açıklamada, Kültür Merkezi çalışmalarının son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Kültür Merkezi inşaatının gecikmesiyle ilgili sürece ilişkin Argan, şu bilgiyi aktardı:

“2018 yılının Ağustos ayında dönemim Kültür ve Turizm Bakanı bugün Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz Pr. Dr. Numan Kurtulmuş’un gayretleriyle Ünye Kültür Merkezi inşaatı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığınca ihale edilmişti. O günün şartlarında tabi ki yapılmasını hepimiz arzu ettik ama tasarruf tedbirleri kapsamında kısmen de olsa durduruldu.

Geçen yıl arkadaşlarımızla teşkilat mensuplarımızla ve Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz girişimler neticesinde 2020 yılı içerisinde tekrar yatırım programına aldırmak suretiyle Kültür merkezi inşaatımıza başlanmıştı.

2020 yılı içerisinde Türkiye’de çok fazla ihtiyaç olduğu halde Cumhurbaşkanlığı Strateji  ve Bütçe Başkanlığı tarafından sadece 2 tane kültür merkezinin yapılmasına onay verilmişti. Bunlardan biri de ilçemizde olan Kültür Merkezimizdi.

Pandeminin en üst seviyede seyretmiş olduğu dönemde Ünye’de Kültür Merkezi inşaatımız başladı. Dünyayı kasıp kavuran Covid19 pandemisi nedeniyle inşaat durakladı. Bizlerde bu süre içerisinde elimizde geldiği kadar tekrar başlatılmasıyla ilgili süreci yakından takip ettik. Bununla ilgili Bakanlığımızla sık sık görüşme yaptık. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan’la tekrar bir görüşme yaptım.

Kültür Merkezi inşaatımız geçen hafta itibariyle yeniden başlamış oldu. 2021 yılında müteahhit firmamız Seler İnşaat şirketiyle inşaata devam ediyoruz.”

-“Ödenekte bir sıkıntı olmayacak” –

İlçe Başkanı Argan, Kültür Merkezi ödeneğiyle ilgili her hangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ödenekte herhangi bir sıkıntı olmayacağını bizlere ifade ettiler. 2021 yılı içerisinde toplamda 10 milyon civarında ödeneğimiz ayrıldı. 2022 yılı ile birlikte toplamda 4 kat olan 8.200 metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezimizin tamamlanmış olduğunu rabbim hepimize göstermiş olur. Kültür Merkezimizin Ünye’mize kazandırılan en önemli devlet yatırımlarından biri.” diye konuştu.

“2022’de hizmete girecek” –

Ünye’de önemli ihtiyaçlardan biri olan Kültür Merkezi’nin 2022 yılında faaliyete gireceğini belirten AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, şunları söyledi:

“2022 yılı içerisinde tüm arzumuz buranın bitirilmesi ve Ünyelinin hizmetine sunulması. 2022 yılı içerisinde inşallah pandeminin de olmadığı bir süreçte içerisinde sinema, toplantı, konferans ve tiyatro salonları gibi Ünye’mizin 130 bin nüfuslu ilçemizin hizmetine sunulacak olan bu Kültür Merkezimizin ben hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir