https://www.unyegundemhaber.com/

MELET MEYVE BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

MELET MEYVE BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

MELET’TE AĞAÇLAR MEYVE VERDİ

KADERİNE TERK EDİLEN MELET, BÜYÜKŞEHİR İLE YENİ BİR KİMLİK KAZANDI. ATIL DURUMDA BULUNAN ALANLARDA DİKİLEN AĞAÇLAR İLK MEYVELERİNİ VERİRKEN BÖLGE YENİ BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Melet Projesi’nde etap etap yapılan çalışmalarla alan Ordu’nun yeni sosyal mekanlarından bir tanesi oluyor. Daha önceleri kaderine terk edilen alanlar, yapılan düzenlemelerle modern bir görünüm kazanırken bölgede dikelen ağaçlarda ilk meyvelerini vermesi ile güzelliğine güzellik katıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Melet’i Ordu’ya yakışır bir görünüme kavuşturmak adına yaptığı proje ile bölgede değişim ve dönüşüm devam ediyor. Irmakta yapılan ıslah çalışmalarının yanında yürüyüş yolları, yeşil alanlar, rekreasyon alanları, parklar, teknelerin ve gemilerin yanaşabileceği yat limanı ve adacıklarla zenginleştirilen proje ile Melet, atıl görünümünden kurtularak dört dörtlük bir yaşam merkezi oluyor.

İLK ETAP TAMAMLANDI, ORDU YENİ BİR SOSYAL YAŞAM ALANI KAZANDI

Karadeniz sahil yolu ile çevre yoluna yapılan alternatif Melet Köprüsü arasında kalan 60 bin metrekare alanda uygulanan projenin ilk etabında 7 bin 559 metrekarelik alan tamamlandı. Bu kapsamda 1.253 metrekare yürüyüş yolu, 5 bin 740 metrekare yeşil alan, 193 metrekare alanda çocuk oyun grubu ve çok amaçlı spor sahası, 445 metre ahşap korkuluk, 12 adet kamelya ve 10 adet piknik masası, 1 adet 260 metrekare kültür otağı ve 1 adet WC (bay, bayan ve engelli) inşa edildi.

DİKİLEN AĞAÇLAR İLK MEYVELERİNİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi alan üzerinde ayrıca ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. Yaprak dökmeyen manolya, ipek ağacı, burgulu alev, söğüt, lale ağacı, hatmi, sığla, mazı, limon servinin yanı sıra armut, elma, erik, vişne, portakal, mandalina, limon ve duttan oluşan 64 adet meyve fidanı toprakla buluştu. Melet’te dikilen meyve ağaçları ise ilk meyvelerini verirken alan modern bir görünüm kazandı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir