https://www.unyegundemhaber.com/

MİLLİYET KÖŞE YAZARLARI ORDU’DA

MİLLİYET KÖŞE YAZARLARI ORDU’DA

Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından olan ve köklü bir tarihe sahip Milliyet Gazetesi’nin köşe yazarları Ordu’ya geldi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Arkeoloji Dergisi Yayın Yönetmeni Menderes Özel, Milliyet Gazetesi Gastronomi Yazarı Zeynep Kakınç, Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Mustafa Anıklı, Milliyet Gazetesi Yerel Yönetimler Yazarı Eren Aka ve Milliyet Gazetesi Kültür Sanat Yazarı Seray Şahinler, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Ordu’da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi edinen, yatırımların gerçekleştiği alanlarda incelemelerde bulunan gazeteci-yazarlar Ordu’da her anlamda atılım yaşandığının değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHRE YÖNELİK EKONOMİ VE ÜRETİM OLUŞTURMAK BENİ ÇOK SEVİNDİRDİ”

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Ordu’da şehircilik anlamında ve insanların etkileşim halinde olduğu üretim ve ekonomi oluşturulduğunu söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni Belovacıklı şöyle konuştu:

“Ordu’da şehirleşme açısından yenilikler yapılmış. Ama en önemlisi belediyenin gündelik hayatın içerisinde insanların alacağı rollere yönelik adımlar ve dokunuşlar. Biliyoruz ki belediyecilik yol yapmak, su getirmek değil. Aynı zamanda şehrin insanlarının etkileşim halinde şehre yönelik üretim ve ekonomi oluşturmak demek. Buna yönelik adımların Ordu’da atılması beni çok sevindirdi.”

“ORDU’DA YÜKSEK TURİZM POTANSİYELİ VAR”

Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Arkeoloji Dergisi Yayın Yönetmeni Menderes Özel, Ordu’nun büyük bir turizm potansiyelinin olduğunu vurguladı. Yayın Yönetmeni Özel “Gerçekten Karadeniz’i dolaştım gezdim, gördüm. Ama Ordu’da yüksek turizm potansiyeli olduğunu görüyorum” ifadelerine yer verdi.

“YAKIN ZAMANDA ORDU’NUN TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Vizyoner bakış acısıyla Ordu’da çeşitli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Milliyet Gazetesi Gastronomi Yazarı Zeynep Kakınç, “Ben yakın zamanda Ordu’nun Türkiye’nin gündemine gelecek şehir olacağını düşünüyorum” dedi.

Gastronomi Yazarı Kakınç şöyle konuştu:

“Ordu gastronomi açısından vejetaryen mutfağın temsilcisi durumunda. Alt yapı çalışmaları, teknoloji ile ilgili bütünleşmeler geleceğe yönelik vizyonel bakışı beni çok etkiledi. Ben yakın zamanda Ordu’nun Türkiye’nin gündemine gelecek şehir olacağını düşünüyorum.”

“SPORTİF AÇIDAN ORDU ATILIMA GEÇMİŞ”

Futbol, basketbol gibi sporların yanı sıra Ordu’da ekstrem sporları ile Ordu’nun sporcu üreten bir kent olduğunu ifade eden Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Mustafa Anıklı, “Yapılan ve yapılması planlananları alt alta koyduğumuzda 3 sene içerisinde Ordu’nun farklı bir çehreye bürünmüş olduğunu gördüm. Ordu’da futbol ve basketbolun dışında ekstrem sporların atılımda olduğunu gördük. Başkan Hilmi Güler, ‘Düşünen, üreten, yarışan Ordu’ sloganından yola çıkarak sporcu üreten bir Ordu’nun ortaya çıkacağını söyledi. Açıkçası sportif açıdan Ordu’da çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. 

“ALT YAPIDA YAPILAN YATIRIMLAR BU ŞEHRE YAPILMIŞ EN GÜZEL YATIRIM”

Genel olarak belediye başkanlarının üst yapıya önem verdiklerini aktaran Milliyet Gazetesi Yerel Yönetimler Yazarı Eren Aka Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üst yapının yanı sıra altyapı da büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Yerel Yönetimler Yazarı Aka konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle vitrinden ziyade alt yapıda yaptığı yatırımlar bu şehre yapılmış en güzel yatırımlar. Baktığınızda dışarda gördüğünüz bütün projeler özeldir ama çok az sayıda belediye başkanı alt yapıya yatırım yapar. Alt yapı demek ciddi maliyetler. Alt yapıya yatırımlar yapanlar aslında şehre yapar ama alt yapı görünmediği için üst yapıda birçok proje çalışırlar. Aslında bunlar daha önemlisi alt yapıdır. Bakan bey de bölgeyi iyi bildiği için burada alt yapıda bir dizi proje gerçekleştirdi.”

Milliyet Gazetesi Kültür Sanat Yazarı Seray Şahinler ise “Ordu’da enerji dönüşümü ve döngüselliği adına Türkiye’nin mevcut durumuna öncü projeler var. Umarım tüm bu çalışmalar geri dönüşler alır.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hane Ziyaretleri Aralıksız Sürüyor

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir