https://www.unyegundemhaber.com/

MÜFTÜ HÜSEYİN OKUŞ’UN MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ MESAJI

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla mesaj yayımladı;

 “10 Muharrem olarak bilinen Aşure günü ve Muharrem ayı, saygıya hürmete layık, fazileti bereketi bol olan anlamına gelmektedir. Aşure gününün mana ve muhtevası, Peygamber Efendimiz aleyhissalatu Vesselam’ın Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde oradaki Yahudilerin oruç tuttuklarını görür ve onlara sorar derki; Neden oruç tutuyorsunuz? Onlar da şu cevabı verirler; Hz Musa ve kabilesinin Firavun’un zulmünden ve boğulmaktan kurtulması sebebiyle Musa Musa Aleyhisselam her gün, her yıl bu zamanda oruç tutardı. Bizde o münasebetle Musa Aleyhisselam’ın şükretti gibi şükür orucu tutuyoruz. Peygamberimiz Aleyhissalatü vesselam da bunun üzerine der ki; Biz Hz. Musa’ya sizden daha yakınız. Biz ona sizden daha layıkız diyerek aşure gününün öncesinde ve sonrasında oruç tutmayı ümmetine tavsiye eder.

Tabii aşure günü deyince aklımıza önemli hadiselerden birisi de Kerbela olayı gelmektedir. Kerbela olayı Hz Hüseyin Efendimiz aleyhisselatu Vesselam’ın Kerbela’da şehit edilmesi hadisesidir. 70 ehlibeytten müminin ve Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği günün adıdır. Peygamber Efendimiz S.A.V Hz Hüseyin için; ‘’O benim dünya çiçeğim, Reyhan’ım, cennette de gençlerin efendisi’’ diye anlattığı Hz Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilme olaydır. Dolayısıyla 10 Muharrem hem Kerbela olayının hatırlanması hem de saygın hürmete layık bir zaman dilim olması sebebiyle oruç tutulması açısından önemlidir.

Bununla beraber bize bu olayların öğrettiği ve bizim yapmamız gereken nedir diye sorduğumuzda; Bu hadiselerden ders çıkarıp Müslümanların, müminlerin hırs ve dünya menfaatleri yüzünden birbirleriyle çatışmamaları birbirlerini öldürmemeleri birlik ve dirlik içinde yaşamalarıdır. Bugün bizim ülkemiz ve dünya insanlarının da en çok ihtiyaç duyduğu şey budur. Birliğimizi dirliğimizi muhafaza etmek, gerek kendi etrafımızda gerek İslam coğrafyasında yeni Kerbelaların yaşanmasına asla müsaade etmemektir. Bunun içinde irademizi ortaya koymak, yönümüzü Allah ve resulüne çevirmek, kalbimizi gönlümüzü müminlerle birleştirmektir.

Bu vesileyle hürmet  ve saygıya layık bu günün bütün Ümmeti Muhammed’e, İslam alemine insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir