https://www.unyegundemhaber.com/

OBİTEM’DEN 17 BİN KİŞİYE EĞİTİM

OBİTEM’DEN 17 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Ordu Büyükşehir Belediyesinin vitrin çalışmaları arasında yerini alan ve kurulduğu alan ve eğitim simülatörleri açısından Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan OBİTEM fark oluşturmaya devam ediyor.

Avrupa standartlarında kurulan İtfaiye Eğitim Merkezi, 2020 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu eğitim faaliyetleri ile bölgede itfaiye eğitimleri konusunda ön plana çıkmayı başardı. İtfaiye eğitim merkezi tarafından 2020 yılından itibaren 441 kurumda yaklaşık 17 bin kişiye eğitim verildi.

Organize Sanayi Bölgesi Karapınar Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana kurulan merkez, yangın ve afet olaylarında halkın can güvenliğinin daha profesyonel ekiplerce sağlanması için itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin eğitimlerini başarıyla tamamlamasını sağlıyor.

HER KESİME HİTAP EDEN EĞİTİMLER DÜZENLENİYOR

İtfaiye Eğitim Merkezi’nde itfaiye personellerine, gönüllü itfaiyecilere, arama kurtarma ekiplerine, tüm kamu ve özel kurumların acil durum ekiplerine gerçek bir yangın veya arama kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri tüm durumlarda yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama kurtarma teknikleri eğitimleri uygulamalı olarak veriliyor.

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, eğitim merkezinde katılımcıların niteliğine göre eğitimlerin planlandığını söyledi. Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti:

“İtfaiye eğitim merkezimize gelen katılımcıların niteliğine göre yaptıkları işlere göre burada eğitimleri planlayabiliyoruz. Burada profesyonel itfaiyeciler için kapalı dumanlı ortamlarda arama kurtarma tekniklerini gösterdiğimiz eğitim simülatörümüz, yangınlara müdahale esnasındaki teknikleri gösterdiğimiz eğitim simülatörümüz var. Yüksekten kurtarma tekniklerini gösterdiğimiz yüksek açı eğitim kulemiz, doğalgaz yangınlarına, LPG tankeri yangınlarına, yağ yangınlarına, sıvı yangınlarına müdahale edebileceğimiz simülatörlerimiz mevcut”

TÜRKİYE’NİN İTFAİYECİLERİ OBİTEM’DE YETİŞTİRİLECEK

Mesleki anlamda donanımlı itfaiyecilerin yetiştirilerek profesyonel itfaiyecilik anlayışına uygun hizmet içi eğitimlerin düzenlendiği İtfaiye Eğitim Merkezinde, Ordu İtfaiyesi personellerinin yanı sıra Giresun İtfaiyesi, Bulancak İtfaiyesi, Giresun AFAD, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü gibi birçok kurum personellerine yönelik programlar gerçekleştirildi.

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, Türkiye Belediyeler Birliği ile iş birliği içerisinde Türkiye’nin farklı illerindeki itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiye personellerine Temel İtfaiyecilik Eğitimleri verilmesi için planlamalar yapıldığını söyledi.

Daire Başkanı Çınkıl sözlerini şöyle sürdürdü:

“2022 yılı projelerimiz arasında Türkiye Belediyeler Birliği ile projelendirdiğimiz Türkiye’nin birçok ilindeki itfaiye teşkilatlarındaki itfaiyecilere 3 haftalık bir eğitim programı planlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu planlamalar da tamamlandıktan sonra ilimizde birçok ilden itfaiyecileri ağırlamış olacağız. Yine mayıs ayı içerisinde de yaklaşık 25 il 10-15 ilçe itfaiye teşkilatlarını da yine itfaiye merkezimiz ve ilimizin tanıtımı anlamında ilimizde eğitim merkezimizde misafir etmiş olacağız.”

SERTİFİKALI İLK YARDIM EĞİTİMİ MERKEZİ

Ordu İtfaiyesi bünyesinde gerçekleştirilen eğitimlerde, bilinçli, duyarlı ve nitelikli personeller yetiştiriliyor. OBİTEM bünyesinde yer alan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde kursiyerlere profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları da aktarılıyor. Eğitim sonrası kursiyerlere İl Sağlık Müdürlüğü onaylı ilk yardımcı sertifikası ve kimlik kartı da veriliyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir