https://www.unyegundemhaber.com/

ODÜ’NÜN MİMARI BAŞKAN GÜLER’DEN İLK DERS: HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

ODÜ’NÜN MİMARI BAŞKAN GÜLER’DEN İLK DERS: HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

BAŞKAN GÜLER ODÜ’DE YILIN İLK DERSİNİ VERDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde gösterdiği büyük caba ile 17 Mart 2006 tarihinde Ordu Üniversitesinin ve Tıp Fakültesinin açılmasını sağlayan ve o günden bu yana binlerce öğrencinin Ordu’da üniversite eğitimi almasını sağlayan Başkan Güler ODÜ’nün yeni öğretim döneminin ilk dersini verdi.

Ordu Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in açılış dersi ile başladı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Ordu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile ilçe belediye başkanları, il müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Ordu tanıtım filmi izletilmesi, protokol konuşmaları ve müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından bilgi ve tecrübesiyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ’lü öğrencilere 2021-2022 akademik yılının ilk dersini verdi.

“RÜYALARIM GERÇEK OLDU”

2006 yılında temelleri atılan üniversite ile bugünkü gelinen noktadan bahsederek ilk derse giriş yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, daha sonrasında öğrencilere enerji, gıda ve su güvenliğinin öneminden bahsetti.

Ders öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Güler şöyle konuştu:

“Mümkün olduğu kadar sizlerle kısa ve öz sohbet havası içerisinde faydalı olmaya çalışacağım. Nereden nereye diye düşünüyorum temelini attığımız üniversite muhteşem bir eser olarak ortaya çıktı. 2006 yılında temellerini attığımızda yaptığım konuşmada Martin Luther’in ‘I have a dream’ yani bir hayalim var sözü ile başlamıştım o zaman. Ve bu rüyanın gerçekleştiğini gördüm. Buralar çamur deryasıydı, böyle bir eserin ortaya çıkması benim rüyalarımı gerçekleştirdi. Akademik bir konuşmada yapabilirdim ama istedim ki gerçek hayattan, bulunduğumuz şartları da göz önüne alarak ileriye ışık tutan bazı noktalara dokunmanın uygun olduğunu düşündüm.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“ORDU AİLESİ OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Yeni akademik yılın Ordu’ya, Türkiye’ye, öğrenci ve akademisyenlere hayırlı olmasını dileyen Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Ordu Üniversitemizin 2021-2022 öğrenim yılının Ordu’muza, ülkemize, sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ordu’muz 19 ilçesiyle, yeşiliyle, mavisiyle, yaylalarıyla, misafirperver insanlarıyla Karadeniz’in ülkemizin en nadide şehirlerinden bir tanesi. Sizler burada önce Allah’a sonra bizlere emanetsiniz. İnşallah hayırlısıyla öğrenim hayatınızı tamamlar, vatanımıza güzel işler yapacak insanlar yerlere gelirsiniz. Hangi işi yaparsanız yapın severek yapın. Muhakkak kendinizi geliştirin. 20 bin öğrencisiyle, 1.500 akademisyen ve personeliyle Ordu ailemizin değerlerimizden olan üniversitemiz bizlerin en değerlileri. Büyükşehir Belediye Başkanımız tecrübeli bir bakanımız, abi kardeş gibiyiz. İlçe kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, il müdürlerimiz ile her zaman yanınızdayız” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ HER GEÇEN GÜN YERİNİ ÜST SIRALARA TAŞIMAYA DEVAM EDİYOR”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, açılış konuşmasında Ordu Üniversitesi’nin her geçen gün yerini üst sıralara taşıdığını söyledi.

Rektör Akdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemize açıldığı günden bu yana katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En başta Sayın Bakanımız Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler Beyefendi bu üniversitenin açılmasında, temelinin atılmasında ve bu günlere gelmesinde emeği vardır. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi modern ve her türlü ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasiteye sahip yerleşkeleriyle bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize rahat, güvenilir bir eğitim imkânı sunmaktadır. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında 2020 raporuna göre üniversitemiz 125 devlet üniversitesi arasından 42. Sırada yer alırken, Karadeniz’de öğrenci memnuniyeti noktasında 1. sıradadır. URAP 2021 sonuçlarına göre Türkiye’deki 179 üniversite arasından 83’üncü, 121 devlet üniversitesi arasından 69’uncu ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasından ise 26. sırada yer alan üniversitemiz her geçen gün yerini üst sıralara taşımaya devam etmektedir. Bu vesileyle 2021-2022 eğitim öğretim yılının her birimizin hakkında hayırlı olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“YENİ AKADEMİK YIL HAYIRLAR GETİRSİN”

Yeni akademik yılın hayırlar getirmesini temenni eden Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, “Türkiye’de şu anda hamt olsun birçok alanda kendinizi geliştirebildiyseniz çalışma alanı var. Bizim öğrenciliğimizde çok nitelikli çocuklar uçak mühendisliğine giderdi ama çalışma alanı bulamazdı. Şimdi elektrik, elektronik, genetik gibi birçok alanda çalışma alanı bulunuyor. Gençlerin bu karamsarlığı aşmaları için işaret vermenin manevi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle de yeni akademik yılın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından verilen ilk dersin ardından puan türüne göre bölüm ve programlara birinci olarak yerleşen öğrencilere ödülleri takdim edilerek biniş töreni yapıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir