https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU 15 TEMMUZ GECESİ YİNE TEK YÜREK OLDU

MİLLETİN DESTANI: 15 TEMMUZ

ORDU 15 TEMMUZ GECESİ YİNE TEK YÜREK OLDU

HİLMİ GÜLER: HAİNLİKLERİNİN CEZASINI ÇEKECEKLER

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde yurdun birçok yerinde binlerce vatandaş meydanları doldurdu. Tüm Türkiye’de gün boyu devam eden programlar, Ordu’da da yoğun bir katılımla sürdü. Sabah saatlerinde Ordu Garnizon Şehitliği ziyareti ile başlayan ve gün içinde çeşitli etkinliklerin yapıldığı program, akşam ise Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Meydanı’nda devam etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa, Vali Tuncay Sonel, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Seyfettin Ataş, İdare Mahkemesi Başkanı Beytullah Selman, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Barosu Başkan Vekili Ahmet Karamustafa, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, OBB Başkan Vekili Celal Tezcan, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, 15 Temmuz Gazisi Erdoğan Güney, şehit aileleri, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, Aziziye (Yalı) Camii İmam Hatibi Fatih Bilgü tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından şehitlerimizin ruhuna ithafen dua edildi.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajının görüntülü olarak yayınlanmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin etkilerinin halen devam ettiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “15 Temmuz ibret alacağımız bir geceydi ve etkileri de halen devam eden çok önemli bir darbeydi. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde silahlı çetelerin karşısında, bayraklarıyla, yumruklarıyla karşı çıkarak bunu halettiler” dedi.

BAŞKAN GÜLER: “HAİNLİKLERİNİN CEZASINI ÇEKECEKLER”

Başkan Güler konuşmasında, “Burada birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum: Bunlardan bir tanesi hainlik ve ihanet. Bir de emanet. Dinimizde ve inancımızdaki en büyük cezalar, emanete ihanetten verilir.  Peygamber ocağının silahlarının emanet edildiği kişiler, emanete ihanet etmişlerdir. Bunun da cezasını sadece Türk milleti değil, Allah zülcelal de verecek” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’UN TRAVMASI 6 YILDIR SÜRÜYOR”

“Bunların yaşattığı travmayı biz sadece 15 Temmuz’da değil 6 senedir yaşıyoruz” diyen Başkan Güler, “Ekonomide, sosyal hayatımızda, inancımıza verdiği zararlarla yaşıyoruz. Ekonomide, sosyal hayatta, inancımıza verdikleri zararla yaşıyoruz. En büyük hataları ise milleti Allah ile aldatmalarıdır. Bunu karşısında pek çok masum insan da ilk başta bunlara inanarak peşlerine düştü. Kimi ticaret yaptı, kimi başka işlere girişti. Ama hiç kimse bunlara emanet edilen silahları, halka döndüreceklerini düşünmemişlerdi” şeklinde konuştu.

“EN SON SUÇLU CEZASINI ÇEKENE KADAR BU SÜREÇ DEVAM EDECEK”

15 Temmuz’la ilgili en son suçlunun da cezasını çekeceğini ifade eden Başkan Güler, “Adalete, ekonomiye, ahlakımıza, etiğimize verdiği zarar ölçülebilecek gibi değil. Onun için 15 Temmuz, 15 Temmuz ile bitmedi, en son suçlular da cezalarını çekene kadar mücadelemiz sürecek. Bu hesabı hiç bir zaman bitirmeyeceğiz. Ülkemiz böyle bir testi de atlattı. Ekonomimiz de bu testi atlattı, halkımız da atlattı. Ekonomimizde oynanan oyunları da atlattığımız zaman bizi kimse tutamaz” dedi.

VALİ SONEL: “BU AZİZ VATAN İÇİN MEMLEKETİN HER KÖŞESİNDE CANINI FEDA EDECEK YİĞİTLER BİTMEZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde milletin silahlı çetelerin karşısında bayraklarıyla, yumruklarıyla karşı çıkarak hain darbe girişiminin engellendiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, “15 Temmuz gecesi, devletin içine sızan hain ve alçak FETÖ terör örgütü, devletin silahını, helikopterini, tankını kullanarak gazi meclisimize, aziz milletimize, kahraman polisimize, kahraman askerimize ateş ederek, onların hayatlarına kastettiklerini hep birlikte yaşadık. Devletin içine sızmış bu hainler olduğu kadar, devletimizin içinde nice kahramanlar da vardı. Canlarını bu aziz vatana, rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza gözlerini kırpmadan feda edecek kahramanlar vardı. Bir de Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı o gece.  Milletimize ‘meydanlara çıkın’ çağrısıyla her yaştan insanımızla kahraman milletimiz, ülkenin her köşesinde o hainlere karşı koydular. Bu Aziz vatan için memleketin her köşesinde canını feda edecek yiğitler bitmez.” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran konuşmasında son FETÖ’cü temizlenene kadar mücadelenin süreceğini, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da 15 Temmuz 2016’da Türk milletinin bir işgal girişimine karşı topyekün karşı durduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açılan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisinin” gezilmesi ile devam eden anma programı, İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Erden’in söyleşisi, 15 Temmuz Şehitleriyle ilgili video ve fotoğrafların gösterimi, OBBKT tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. yıl dönümü anma programında, 00.13’de tüm camilerde sela okunması ile demokrasi nöbetine geçildi.

Gece boyunca çeşitli anma programı ile devam eden demokrasi nöbeti, Ordu Büyükşehir Belediyesinin çorba ikramının ardından, Yalı Camii’nde sabah namazının eda edilmesiyle son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAŞKAN TAVLI, “ŞEHRİMİZE BİRLİKTE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Seçimlerin ardından güven tazeleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya tebrik ziyaretleri devam ediyor. Memur-Sen Ünye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir