https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU GASTRONOMİ TURİZMİNDE İDDİALI

ORDU GASTRONOMİ TURİZMİNDE İDDİALI

BAŞKAN GÜLER: “ ORDU’NUN LEZZETİNİ ÖN PLANA ÇIKARTMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Türkiye’ye ait zengin mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtılmasını amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Türk Mutfağı Haftası’, Ordu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı’nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinesinde 21-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’, Ordu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen programla kutlandı. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valisi Tuncay Sonel ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “ORDU GASTRONOMİ TURİZMİNDE İDDALI”

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu mutfağını tüm dünyaya duyurmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ordu’nun çok zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Başkan Güler, şunları kaydetti:  

“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin lezzetlerini ön plana çıkartmak için Yöresel Lezzetler Akademisini kurduk. Bu akademide 60 kadar hanım kardeşimiz eğitim aldı. Yeni lezzet ustaları bu akademi sayesinde ilimize kazandırdık. Bunun dışında Ordu’muzun zengin kaynakları var. Bu zenginliklerin tekrar gün yüzüne çıkartılması ve geleceğe taşımamız gerek. Onun için tüketim kadar, üretime de ağırlık vermeliyiz. Eko sistem dâhilinde hem üretimi hem tüketimi bir arada düşünmeliyiz ve ona göre kendimize yol haritası çıkartmalıyız. İlimizin yemek çeşidi konusunda zengin bir menüye sahip. Bu zengin menüyü standart hale getirmeliyiz. Bu noktada biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kurumlarımız ile işbirliği içerisinde ilimizde yeni bir faaliyetler dizisi başlattık. Bunlardan en önemlisi tarım ve hayvancılıktır. Daha önce 50 bin yumurta üretmekten sıkıntı yaşayan ilimiz şuan 35 milyon yumurta üretimi gerçekleştiriyor. Bu yumurtalar 700 mağazada Ordu markası ile satışı gerçekleştiriyor. Lezzeti dolayısıyla da çok büyük bir ilgi ve satışı gerçekleştiriliyor. Hayvancılık ve tarım konularında yapacağımız çalışmalarla hem lezzetimize lezzet katıyoruz hem de ilimiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Nasıl ki, ilimizde yetişen fındığın tadı diğer illerde yetişen fındığın lezzetinden daha güzel ise aynı şekilde burada üretilen ürünlerin lezzeti de aynı şekilde farklı ve kaliteli olmalıdır. Tarım alanında yaptığımız çalışmalarla ilimizin adeta geleceğini inşa ediyoruz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan bu projeyi çok önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen program daha sonra yöresel lezzetlerin ikramı ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Vali Erol, Şehit Aileleri ve Gazilerimizle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi Vali Muammer Erol, 18 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir