https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU İTFAİYESİ ÇEVRE İLLERE ÖRNEK OLUYOR

ORDU İTFAİYESİ ÇEVRE İLLERE ÖRNEK OLUYOR

GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE EĞİTİM VERİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi donanımıyla çevre illere örnek olmaya devam ediyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Giresun Orman Bölge Müdürlüğünde görevli yangın personeline orman yangınlarıyla mücadele eğitimi veriliyor.

Personelle yanma ve yangın bilgisi, yangın yerinde oluşabilecek muhtemel tehlikeler, yangın sınıfları ve müdahale yöntemleri, kentsel yangınlarla orman yangınları arasındaki farklar, orman yangınları türleri, orman yangınlarına müdahale araç ve ekipmanları, kişisel koruyucu donanımların önemi, orman yangınlarına müdahale yöntemleri, organizasyon kültürü ve ekip çalışması konularında teorik eğitimler verilecek. 3 hafta boyunca 3 grupta eğitim alacak 36 personel, teorik bilgilerin yanı sıra OBİTEM’de aldıkları pratik eğitimlerle de donanım kazanacak.

“YAŞANAN FELAKETLER BU EĞİTİMLERİN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARDI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, geçtiğimiz yıl Akdeniz’de meydana gelen yangın felaketinin bu eğitimlerin önemini ortaya çıkardığını söyledi.

Daire Başkanı Çınkıl, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz orman yangınlarıyla ilimiz genelinde mücadele ederken geçtiğimiz yıl Akdeniz’de orman yangını felaketiyle karşı karşıya kaldık. Türkiye’nin birçok yerinden buraya destek ekipler gitti, bizler de Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak orada büyük bir mücadele verdik. Orada çıkardığımız tecrübeler neticesinde de bu eğitimlerin önemi ortaya çıkmış oldu. Bugün itibariyle teorik ve pratik eğitimlerimizi başlatmış olduk.”

“OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDECEĞİMİZİ UMUT EDİYORUZ”

Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ise “Özellikle 2021 yılı yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarından sonra gerek orman teşkilatımızın gerekse itfaiye teşkilatımızın imkanları ve kabiliyetlerinin bir arada kullanılmasının ehemmiyeti biraz daha ortaya çıktı. Bu bağlamda biz de Ordu ve Giresun illerimizde bu eğitim çalışmalarına başladık. Orman kurtarma ekibi kuruyoruz ve elimizdeki imkânları orman yangınlarında, kırsal yangınlarda ve İtfaiyemizin sorumluluğu altındaki ev yangınlarında beraberce daha rantabl kullanmak üzere bu çalışmalara başladık. Operasyonel müdahale söz konusu olduğunda beraberce alanda olacağız. Çok rantabl olumlu sonuçlar elde etmeyi umut ediyoruz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir