https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN ”COŞKUN” UYARDI!

Ordu Tabipler Odası Başkanı COŞKUN UYARDI

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzm Dr. Ali Coşkun, Covid-19 salgınının, son günlerde giderek arttığını ve tedirgin edici seviye geldiğini belirterek, yoğun bakım ünitelerinin ve hastane servislerinin bu kadar dolu olmasının nedenini, kurallara uyulmadığı için olduğunu söyledi.


Hastanelerin Covid-19 dan kaynaklı  yoğun olmasının sebebi olarak, sanki hiç pandemi yokmuş gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmadığı söyleyen, ayrıca aşının yok sayıldığı için bu durumda olduğu belirten  Ordu Tabipler Odası Balkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun,  vatandaşlara çağrıda bulundu.


Aşıya karşı bir direnç sergileyen ve aşı olmak istemeyenler olduğunu söyleyen Coşkun, “ Bunu dışında 2 Sinovac, 2 tanede Biontec aşısı yaptıranlar, tamam ben aşılarımı tamamladım deyip, aşı olduğunu zannederek etrafta gezen vatandaşlarımız var. Ancak bu aşıların ortalama miladı 6 ay kadardır. Yani 6 ay sonra yeniden aşısız duruma geliniyor. Dolasıyla devletin önerdiği aşıları tekrar yaptırmak zorundasınız. Eğer bu aşıları yaptırmazsanız, vücuttaki antikorlar tükenme noktasına geldiği için yeniden hasta olunuyor. Şuanda hastanelerdeki yoğun bakımlar ve servislerde ağır tedavi altında olanların %90 ı hiç aşısıınolmayanlar ve eksik aşılı olanlardır. Devletin vatandaşlara sunduğu imkanlar doğrultusunda hiç zaman kaybetmeden, aşılarınızı olun” dedi.

Coşkun “Açık Alanda Maske Kullanmayabilirsiniz”
İnsanların artık bırakın açık alanı kapalı alanlarda bile maske kullanmadığını ve kuralları hiçe sayarak hayatlarına devam ettiğini söyleyen Ordu Tabipler Odası Başkanı uzm. Dr. Ali Coşkun,
“ Açık alanda maske kullanmak istemeyenler vatandaşların 1 şartta uyması halinde kullanmayabilir. Yanınızdaki insanlar sizden 2 metre uzakta olması gerekir. Ancak yan yana ya da karşı karşıya bir açıklama yapıyorsanız, açık alanda olsa maske kullanmasınız. Henüz bu hastalıktan kurtulmuş değiliz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir