https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA 10 GÜNDE 51 BİN 570 KM YOL ULAŞIMA AÇILDI

ORDU’DA 10 GÜNDE 51 BİN 570 KM YOL ULAŞIMA AÇILDI

TÜRKİYE’NİN EN UZUN KIRSAL YOL AĞINDA YENİ BİR REKORA İMZA ATILDI

ORDU’DA KAR ENGEL DEĞİL

Son yılların en şiddetli kar yağışının gerçekleştiği Ordu’da son 10 günde 51 bin 570 km yol ulaşıma açıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, iki metreyi bulan kar kalınlığında vatandaşlara mağduriyet yaşatmayan mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı karla mücadele çalışması örnek oldu. İl genelinde son 10 günde meydana gelen kar yağışlarına bağlı olarak bazı ilçelerdeki kar kalınlığı iki metreyi, ortalama kar yüksekliği ise bir metreyi geçti.

464 ARAÇ 533 PERSONEL 7/24 GÖREV YAPTI

464 araç ve iş makinesi 533 personelle karla mücadele çalışması gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaptığı hızlı ve etkin müdahalelerle vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti.

YENİ BİR REKORA İMZA ATILDI

27 bin 318 kilometrelik yol ağında 51 bin 570 kilometre yolu ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa sürede büyük bir rekora da imza atmış oldu.

399 HASTANIN HASTANELERE ULAŞMASI SAĞLANDI

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 10 günde çağrı merkezlerine ulaşan 166 cenazenin bulunduğu mahalle yollarına acil müdahale ederken 399 hastanın ise sorunsuz olarak hastanelere ulaşmasını sağladı.

BAŞKAN GÜLER MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kent genelinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarında 51 bin 570 km yolun ulaşıma açıldığını söyledi. Başkan Güler, “Kış mevsimi, yoğun kar yağışlarıyla bu sene ilimizde çok bereketli geçiyor. İki metreyi bulan kar kalınlığı, soğuk hava ve zorlu arazi yapısı bizim için engel değil. Son 10 günde 51 bin 570 km yolu ulaşıma açan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

TUZLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kar yağışı süresince arazide büyük bir mücadele örneği sergileyen Büyükşehir ekipleri, kar yağışının durması ve hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir