https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİ İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

Ordu’nun Ünye ilçesi Atatürk mahallesinde 15 metre yüksekliğindeki ağaçta mahsur kalan kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Ünye ilçesi Atatürk mahallesi Pansiyon sokakta bulunan çam ağacında 3 gündür mahsur kalan kedi uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Ünye Pati Dostları Hayvansever gurubu üyeleri yaklaşık 3.gündür bir kedinin ağaçta mahsur kaldığını Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ordu İl Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir’e iletti. Zafer Özdemirin Durumu Tarım ve Orman Bakanlığı 11 Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü’ne bildirerek konuyla ilgili yardım istedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım olayı Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Gurup Amirliği ve OBB Geçici Bakımevi Hayvan Transfer İstasyonu Ekiplerine bildirdi. Ekipler ve Hayvanseverler olay yerine intikal ederek birlikte kediyi kurtarmak için operasyon başlattı.

Hayvanseverler  kedinin ağaçtan düşmesi halinde zarar görmemesi için aşağıda naylon branda gererken İtfaiye ekipleri ise itfaiye aracının merdiveni ile ağaca çıktı.

Yaklaşık 3 saatlik uğraşlar sonucu ağaçta mahsur kalan kedi itfaiye ekipleri tarafından mahsur kaldığı yerden kurtarılıp, kedi kutusuna konularak aşağıya indirildi.

HAYTAP Ordu il Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, “3 gündür yavrumuz ağaçtaydı. Pati Dostları Ünye Gurubumuzdan Habibe Argan hanım çok büyük uğraşlar verdi. Biz Ordu’dan geldik. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefimiz Saygın Yıldırım ve İtfaiye ekiplerimiz büyük çaba sarf etti. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Canımızı kurtardık çok şükür.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir