https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA KAR KALINLIĞI YENİDEN 2 METREYE ULAŞTI

ORDU’DA KAR KALINLIĞI YENİDEN 2 METREYE ULAŞTI

METEOROLOJİK VERİLERE GÖRE PERŞEMBE GÜNÜ YENİDEN KAR GELİYOR

Ordu’nun yüksek kesimlerindeki kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. İl genelinde ortalama 115 santim olan kar yüksekliğine bağlı olarak kapanan 116 mahalle yolu Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ulaşıma açıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ordu ilinin Perşembe gününden itibaren yeniden yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Ordu’da son bir haftada meydana gelen yoğun kar yağışlarına bağlı olarak bazı ilçelerdeki kar yüksekliği 2 metreyi geçti. Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan kar yağışları sonrası, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 464 araç ve iş makinesi 533 personelle 7/24 sahada çalışmalarını sürdürdü.

Akkuş ilçesinde 2 metre, Aybastı ve Gürgentepe ilçesinde 180 cm, Kabataş ve Korgan ilçelerinde 130 cm, Çamaş ilçesinde 125 cm ve Kabadüz ilçesinde 120 cm’i bulan kar kalınlıklarına bağlı olarak kapanan güzergahlarda yapılan çalışmalarda, dün akşam saatlerinden itibaren 116 mahalle ve grup yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

32 HASTA HASTANELERE ULAŞTIRILDI

Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında,  Akkuş İlçesinde 5 hasta, Aybastı İlçesinde 1 hasta ve 2 cenaze, Çaybaşı İlçesinde 2 hasta, Fatsa İlçesinde 3 hasta ve 1 cenaze, Gölköy ilçesinde 3 hasta ve 2 cenaze, Gürgentepe İlçesinde 5 hasta ve 1 cenaze, İkizce ilçesinde 2 hasta, Kabataş ilçesinde 1 cenaze, Korgan ilçesinde 4 hasta ve 2 cenaze, Kumru İlçesinde 1 cenaze, Mesudiye ilçesinde 3 hasta, Perşembe ilçesinde 1 hasta ve 1 cenaze , Ulubey ilçesinde 2 hasta, Ünye ilçesinde 1 hasta ve 1 cenazenin bulunduğu mahalle ve grup yollarına müdahale edildi.

Vatandaşların kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmaması istenirken karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çağrı Merkezini ve ALO 153’ü 7/24 arayabilecekleri bildirildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir