https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA KIZIL ŞAHİNLER EMİN ELLERDE

Ordu’nun Ünye İlçesi İnkur ve Fevzi Çakmak Mahallelerinde duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yaralı Kızıl Şahinler koruma altına alındı.

Ünye  İnkur  Mahallesi’nden duyarlı vatandaş  Serkan Özkan  ve yine ilçenin Feyzi Çakmak Mahallesi’nden    duyarlı vatandaş  Fatih Ateş  tarafından  uçamayacak   halde bulunan  Kızıl   Şahinler  Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’nce  tedavisi yapılmak üzere koruma altına alındı.

 Türü Atmacagiller (Acciptridae) familyasının Kızıl Şahin (  Buteo rufinus  ) olarak tespit edilen yırtıcı  kuşların, ilk Müdahalesi Ünye İlçesinde Hizmet veren Özel Canik Veteriner Kliniğinden ,Veteriner Hekim Ali Güngör tarafından yapıldı. Daha sonra yaralı Kızıl Şahinler   bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince veteriner hekim kontrolüne alındı.

Yaralı  Şahinler  , gerekli tedavi – bakım – rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir