https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA KORANAVİRÜS 2.DOZ AŞILAMA UYGULAMASI BAŞLADI

Bilindiği gibi 14 Ocak 2021 tarihinde 1. doz aşı ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmıştı. Daha sonra Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kademeli olarak 75 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza 1. Doz CoronaVac aşısı uygulandı.

Ordu’da ilk doz aşılamanın üzerinden 28 gün geçmesiyle 2. Doz aşı uygulamasına 11 Şubat tarihi itibari ile başladı. Ordu genelinde tüm sağlık çalışanlarının 2. Doz aşılaması aynı anda başlamış oldu.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklama doğrultusunda sağlık çalışanlarının yanı sıra 70 yaş ve üzeri tüm vatandaşların da aşılamasına başlanıyor. Cuma gününden itibaren ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların da aşılanmasına başlanacak.

Aşılama için tüm altyapı hazırlıkları tamamladıklarını belirten İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa KASAPOĞLU;

“Aşılama çalışmaları için ilimizdeki tüm hastanelerde yeteri sayıda Aşı Odası oluşturduk. Ayrıca aşılama kampanyasında görev alacak personelimizi belirleyerek eğitimlerini daha önce tamamlamıştık. Dileğimiz bir an önce aşılamanın tamamlanması ve Covid-19 salgınından kurtulmamızdır. Aşı uygulatmak isteyen vatandaşlarımız Alo 182, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) https://www.mhrs.gov.tr/ veya e-nabız sistemi üzerinden randevu alması gerekiyor. Sağlık çalışanlarımızın aşılamasının yanı sıra 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın da 1. doz aşılamasına başlıyoruz. Cuma günü ise 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 1. Doz aşılamasına başlamış olacağız. İlerleyen günlerde Bilim Kurulunun belirleyeceği diğer yaş ve meslek guruplarının da aşılanmasına başlanacaktır. Kampanyanın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ünye Devlet Hastanesinde Sağlık çalışanlarının 2. doz aşılanmasına bugün itibari ile başlandı. İlk aşı Başhekim Op. Dr. Tamer KUTLU’ya uygulandı.

Hakkında: Cesur İlkeli

BLOG YAZARI

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir