https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ORDU’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Ordu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi. Programda konuşan ve geçmişte üniversitelerde akademisyenlik görevlerinde de bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir metot ile geleceğin inşası için yeteneklerin keşfedilmesi gerektiğine vurgu yaparak bu alanda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da çeşitli etkinlikler kutlandı. Ordu Valiliği koordinesinde Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve eğitim camiasından çok sayıda öğretmen ve idareci katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Programda konuşan ve aynı zamanda akademisyen kimliği de bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı.

Bilginin oluştuktan sonra anında eskidiğine dikkat çeken Başkan Güler, yeteneklerin ise geleceğe yön veren en önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Bu konuda klasiğin dışına çıkan çalışmalar yapmak istediklerini aktaran Başkan Güler, “Ben istiyorum ki Sayın Valimiz ile birlikte büyük bir aile olarak klasiğin dışında yeni bir akımla, geleceğe yönelik bir çalışma faaliyeti içinde olmak. Bizim burada yapmamız gereken daha çok yeteneklerle birlikte gelecek beklentilerini önceden sezgi ile tespit edip ona göre şekillendirmek. Tabi ki bilgi çok önemli. Bilgi oluştuğu andan itibaren anında eskimiş oluyor ama yetenekler ve gelecekteki beklentiler, işte onu sezgi ile hesap edip geleceği şekillendirmek çok daha önemli. Bakanımız öncülüğünde Milli Eğitim çok önemli işler yapıyor. Ordu’da AR-GE temelli geleceğin inşası noktasında yeteneklerimizi tespit edebilecek çalışmalar yapabilirsek çok güzel olacağını düşünüyorum. Bununla ilgili de bir program başlattık. 19 ilçemizdeki öğrencilerimizi merkeze getirerek onları gezdiriyoruz, tüm faaliyetleri gösteriyoruz. Burada biz ilk önce ilini tanı diye bir faaliyeti başlattık. Bundan sonra ülkemizde bunu yapmamız lazım. Müthiş yetenekler var. Aybastı’nın tepesinde roket yapan gençler var. Bu müthiş bir kazanç. Hikmetin, irfanın ve değerlerin eğitimi ile şekillenmiş bir gençlik dünyadaki buhrana ve sıkıntılara çözüm olacak diye düşünüyorum. Bunun için sadece meslek sahibi yapmak değil, geleceğe çözüm bulacak, sorunları çözecek nesil yetiştirme düşüncesindeyim. Ordu bu konuda çok zengin. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

VALİ SONEL: “ORDU’DA EĞİTİM ALANINDA HEP BİRLİKTE BÜYÜK İŞLER YAPTIK”

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise konuşmasına görevi başında şehit olan öğretmenleri anarak başladı.

Ordu’da eğitim alanında çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunu hep birlikte başardıklarının altını çizen Vali Sonel, “19 ilçemiz ile çok büyük bir aileyiz. Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi abimizden en ücra köşesinde çalışan kamu görevlisi arkadaşlarımıza kadar öğretmenlerimizde bizim için çok önemli. Yılın belli gün ve haftalarında değil aslında bizler sizlerin her gün yanınızdayız. Şanslıyız çok başarılı ve kıymetli İl Milli Eğitimi Müdürümüz ve ekibi var, çok değerli Milli Eğitim camiamız var. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Bakanımız ve hayırsever iş insanlarımızın destekleri ile 66 deprem riskli okulu yıkıp 55’inci okulu açtık. Bu bir ekip işi. Bunun arkasında çok değerli idareci arkadaşlarımız var. Toplam 778 dersliğe ulaşmış olduk. Eğitim alanında yaptığımız çalışmalarda Büyükşehir Belediyemizin çok destekleri var. 19 ilçe kaymakamımızın, 19 ilçe belediyemizin ve kamu görevlisi arkadaşlarımızın büyük katkıları var” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPTI

Konuşmaların ardından program, öğretmenler ve öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle devam etti. Öğretmenlerin halk oyunu gösterisi gerçekleştirdiği programda ayrıca göreve başlayan öğretmenler için de yemin töreni düzenlendi. 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Programda son olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir