https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’NUN KAPILARI SANATA AÇILIYOR

ORDU’NUN KAPILARI SANATA AÇILIYOR

MURALLERİ, VOSVOSLARI İLE AÇIK HAVA ÇALIŞMALARININ YER ALDIĞI ORDU’DA DUVARLAR 220 KAPININ YER ALDIĞI DUVAR RESMİNE DÖNÜŞTÜ

Ordu’yu ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtacak mimari ve sanatsal dokunuşlara önem veren Büyükşehir Belediyesi, şehre giriş konumundaki Kumbaşı Mevkiinde bulunan boş duvarı 220 kapının yer aldığı bir duvar resmine dönüştürdü.

Sanatçı Emin Öztürk tarafından yapılan, kısa sürede ilgi uyandıran ve “Ordu’nun kapıları” olarak nitelendirilen çalışma, sanatseverlerden tam not aldı.

Osmanlı bezeme sanatının klasik uygulamalarını, Barok ve Rokoko tarzını Anadolu kapı süslemeciliğiyle de harmanlayarak ortaya çıkarılan çalışma adeta, Ordu’ya gelen kişilerin şehir içinde karşılaşacakları renkli kültürün sembolü niteliğini taşıyor.

ATAOĞLU: BAŞKAN GÜLER’E MİNNETTARIZ

Yapılan çalışmaya dair değerlendirmede bulunan Ordulu Reklamcı, Tasarımcı Uğurcan Ataoğlu Başkan Güler’e teşekkür etti.

Ataoğlu açıklamasında, “Ordu’nun kapıları, muralleri, vosvosları ile dikkat çekici görselleri olan açık hava çalışmaları Ordu’nun farklı bir kent kimliğine bürünmesine yol açtı. Bu tür nitelikli çalışmalarla şehrin bütün duvarları donatılırsa dünyadaki örnekleri gibi sanat turizminde parlayan bir açık hava müze şehri olabilir Ordu. Hayallerimize ortak olan OBB Başkanı Hilmi Güler’e verdiği destekler için minnettarız.” ifadelerine yer verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir