https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’NUN LEZZETLERİ NTV EKRANLARIND

ORDU’NUN LEZZETLERİ NTV EKRANLARINDA

HALKIN MUTFAĞI ÇEKİMLERİ ORDU’DA YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi NTV ekranlarına konuk oldu.

Yapımcılığını Cüneyt Asan ve Adnan Şahin’in yaptığı Halkın Mutfağı programı bu hafta Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı SOGEP kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi ile Ordu’nun gastronomi turizmine yer verdi. Gülyalı ilçesinde Çikolata Parkta çekimleri yapılan programda Ordu’nun yöresel ürünleri ele alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi kapsamında Gülyalı Çikolata Park’ta Yöresel Gıda Ürünleri Geliştirme Kursu’na başlayan 60 kadın kursiyeri ziyaret ederek yapılan çalışmaları NTV ekranlarına taşıyan “Halkın Mutfağı Programı” Ordu yöresine özgü yemek, tatlı, marmelat, pekmez, unlu mamullerin (yufka, erişte gibi) yanı sıra turşu yapımı ve üretimi, paketlenmesi ve pazarlanması konularını ekranlara taşıyacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

ORDU’NUN LEZZETİ ULUSALA TAŞINDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı SOGEP kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesinin her geçen gün meyvelerini verdiğini belirten, ORTAR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Yavuz, Ordu’da gastronomi anlamında büyük bir hareketliğin başladığını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projeye olan desteğinin önemli olduğunun altını çizen Sevim Yavuz, açıklamalarına şöyle devam etti.

“NTV ekranlarında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Halkın Mutfağı programının yapımcılarını ilimizde ağırladık. Gastronomi konusunda uzman olan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin’i ilimizde ağırlamak ve yöresel ürünlerimizi onların vasıtasıyla tüm Türkiye’ye izletmek bizler için büyük şans oldu. Bugün burada Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı SOGEP kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” projesi ile eğitim gören 60 kadın kursiyerimizin ortaya çıkardıkları birbirinden değerli yöresel ürünler bu program sayesinde tüm Türkiye’ye tanıtılmış olacak” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ TEBRİK EDİYORUZ”

Gülyalı ilçesinde bulunan Çikolata Park’ta çekimleri tamamlanan program sonrası bir açıklama yapan yapımcı Cüneyt Asan ve Adnan Şahin, “Böyle gizli kalmış olan yöresel ürünlerin gün yüzüne çıkartan başta Ordu Büyükşehir Belediyesi ve proje ortağı olan DOKA’ya teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Ordu’nun gastronomi alanında başarısının her geçen gün arttığına dikkat çeken program yapımcıları Cüneyt Asan ve Adnan Şahin, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“Ordu her anlamda Karadeniz’in incisi konumunda yer alıyor. Öyle ki uçaktan indiğiniz andan itibaren sizleri bambaşka bir dünya karşılıyor. Yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile Ordu sizleri adeta kucaklıyor. İnsanların tam da aradığı ortam burada var. Bunun haricinde Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı birçok yatırımla beraber kabuğunu kırmış durumda. Öyle ki gastronomi alanında yaptığı çalışmalar bu alanda çalışma yürüten herkesin dikkatini çekmiş durumunda. Bu çalışmaları için başta Ordu Büyükşehir Belediyesi olmak üzere DOKA ve diğer paydaş kurumlara teşekkür ediyoruz. Bugün burada Ordu’nun yıllarca saklı kalmış birçok lezzeti, başlatılan bir proje ile yöre insanı tarafından gün yüzüne çıkartılıyor. Bizler de bunu NTV ekranlarından tüm Türkiye’ye izlettirmek istiyoruz” diye konuştular.

Öte yandan yapımcılığını Cüneyt Asan ve Adnan Şahin’in yaptığı Halkın Mutfağı programı her Pazar saat 11:15’de NTV ekranlarında yayınlanacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir