https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’YA 3 YILDA 1500 KM ASFALT

ORDU’YA 3 YILDA 1500 KM ASFALT

2022 ASFALT SEZONU ÖNCESİ TÜM PLANLAMALAR HAZIR

Ordu’da, 3 yılda 1500 kilometre yol asfalt ile buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde devam eden çalışmalarda, mahalle ve grup yolları standardı yüksek bir yapıya kavuştu. Vatandaşların yıllar süren hayalleri gerçek oldu. 2022 asfalt sezonu öncesi ilçelerde altyapı çalışmaları başladı. Hedef; yeni bir asfalt rekoruna imza atmak.

Türkiye’nin en zor coğrafyalarından ve kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu’da, asfalt seferberliği sürüyor. On yılların sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede kurduğu şantiyelerle ilin çehresi ve kaderini değiştirdi.

Kent genelindeki ulaşım ağları, toprak tesfiye, onarım, zemin iyileştirme, stabilize, sanat yapısı, yağmur suyu hattı, kaldırım, asfalt yama, sıcak asfalt kaplama ve beton yol çalışmalarıyla birlikte standardı yüksek bir yapıya kavuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, il genelindeki toplam yol ağının Türkiye ortalamasının 4 katından fazla olduğunu belirtti. Başkan Güler, ağır geçen kış şartları ve yaşanan büyük heyelanlara yapılan etkin müdahaleler sonrası, sıcak asfalt çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

HİZMETE ALINAN TESİSLER ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Hizmete aldıkları taş ocağı ve asfalt plentleri ile birlikte daha hızlı yol aldıklarını ifade eden Başkan Güler, “Artık kendi tesislerimizde, kendi altyapı malzememizi ve asfaltımızı üretiyoruz. Bu da hem zamandan hem de maddi olarak belediyemize olumlu yansıyor. Bölgemizde yaz sezonunun kısa, yağışların fazla olması çalışma sürelerini kısıtlıyor. O yüzden hızlı karar alıyor ve uyguluyoruz. Ordu’nun yol sorununu ortadan kaldırana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir