https://www.unyegundemhaber.com/

ORMEK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

ORMEK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

HASTA VE YAŞLI ÖZ BAKIM KURSU’NA İLGİ YOĞUN

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), tarafından açılan Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu yoğun ilgi görüyor. Kursu başarıyla bitiren ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere hem yeni istihdam imkânı doğuyor hem de yaşlı bakımında tecrübe kazanmaları sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik eğitimler veren ORMEK, açtığı kurslarla vatandaşlara istihdam imkânları sunuyor.

HASTA VE YAŞLI BAKIMINA DAİR HER ŞEY BU KURSTA

Bu kapsamda Ünye ORMEK bünyesinde açılan Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. ORMEK’te eğitimlerin devam ettiği ve uzman eğitmenler tarafından sürdürülen kurslarda eğitim gören kursiyerlere, etik ile ilgili kavram ve ilkeler, kişisel bakımın önemi, yaşlı ve hastalarda fiziksel aktivite ve egzersizin önemi, engelli bireylere sunulan hizmetler hakkında bilgi, akıl ve ruh sağlığını korumanın önemi, güvenli ilk yardım, ağır hastalık ve vefat durumunda yapılması gerekenler hakkında geniş kapsamlı bilgiler veriliyor.

İSTİHDAM İMKÂNI SUNUYOR

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, kurs bitirme belgesi almaya hak kazanıyor.  Belgeye sahip olan kişilere rehabilitasyon merkezleri, engelli bakım merkezleri, huzur evleri, evde bakım hizmetleri ve ilgili kurumlarda istihdam imkanı doğuyor.

“KURSLARIMIZ HEM İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLIYOR HEM DE AİLE BİREYLERİNİN BAKIMINDA TECRÜBE SAHİBİ YAPIYOR”

Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu hakkında bilgiler veren ORMEK Hasta ve Yaşlı Bakımı Kurs Eğitmeni Aynur Kudu Kuru, kurslar ile hem istihdama hem de evde bakım hizmetlerinde kursiyerlerin tecrübe kazanmasına katkı verdiklerini söyledi.

Eğitmen Kuru, şu bilgileri verdi:

“Hasta ve yaşlı bakımı üzerine eğitim programımız devam ediyor. 160 ve 305 saatlik iki kursumuz var. Bu eğitimler tamamlandığında sertifikasyon sürecinden sonra kursiyerler için yeni istihdam imkânı doğuyor. Yaşlılar, hasta ve engellilere daha iyi hizmet ulaştırabilmek için bu eğitimlerimiz çok önemli. Eğitimlerimiz ayrıca toplum sağlığı açısından da faydalı. Öte yandan kendi evimizde, akrabalarımıza veya çevremizdeki insanlara bakmak durumundayız. Bu kapsamda kursiyerlerimize geniş kapsamlı bir eğitim veriyoruz. Bu eğitim ortamını bize sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum”

KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu’na katılan kursiyerlerden Ramazan Tire, Fatma Eslem ve Nurcan Kadıoğlu kurs ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hasta ve yaşlı bakımı konusunda çok geniş kapsamlı bir eğitim aldıklarını ve tecrübe kazandıklarını belirten kursiyerler, açılan kurs dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir