https://www.unyegundemhaber.com/

“RAMAZAN AYI, YÜCE ALLAH’IN BİZLERE LÜTFETTİĞİ BÜYÜK BİR NİMETTİR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ramazan ayı; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimettir.” dedi.

Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gönüllerin hoşgörü, sevgi ve kardeşlik duygusuyla dolduğu mübarek ramazan ayının bolluk, bereket ve mutluluk içinde geçmesini diledi.

“Ramazan ayı bereket, bolluk, af ve mağfiret ayıdır”

Ramazan ayının kardeşlik bağlarının yeniden inşa edildiği ay olduğunu ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şunları ifade etti:

“Ramazan ayı, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Yüce kitabımızın indirildiği ve orucun farz kılındığı mübarek Ramazan ayında, iftar sofralarında sadece ekmeğimizi suyumuzu değil, sevgimizi, içtenliğimizi ve kardeşliğimizi de paylaşmalıyız. Ramazan ayı; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimettir. Zira bu kutlu zaman, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızın iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebesini yapmak için eşsiz bir fırsattır. Kısacası Ramazan ayı bereket, bolluk, af ve mağfiret ayıdır. Salgın hastalıkla mücadele ederken, Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla’ya niyazda bulunalım.”

-“İhtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapılacak”-

Salgın hastalık nedeniyle toplu iftar sofralarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurulamayacağını ifade eden Ünye belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu ramazan ayında da toplu iftar sofraları salgın hastalık dolayısıyla kurulamayacak. İftar çadırları kuramasak ta Ünye Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’mizde, günlük 3 çeşit olmak üzere yaklaşık 3 bin kişilik yemek çıkararak, hijyen koşulları çerçevesinde kapı kapı dolaşarak geçen yıl olduğu gibi evlere dağıtımını yapacağız. Hiçbir ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu mübarek ayda mağdur edilmeyecek. Bu duygu ve düşüncelerle, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran ramazan ayının; ilçemize, ülkemize, tüm mazlum milletlere ve Alem-i İslam’a hayırlar getirmesini ve insanlığın bir yılı aşkındır mücadele ettiği bu salgın hastalıktan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir