https://www.unyegundemhaber.com/

Rektör Akdoğan, Online Söyleşide Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, çevrimiçi ortamda düzenlenen söyleşide öğrenciler ile bir araya geldi.

Oduzem Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen söyleşi programında Rektör Akdoğan, uzaktan eğitim süreci, yerleşke yaşamı, sosyal ve kültürel etkinlikler, açılabilecek yeni bölüm ve programlar gibi pek çok konuda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak pandemi sürecinde gerçekleştirilen çalışmalardan söz etti. Programın moderatörlüğü Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kerem Erzurumlu tarafından yapıldı. 

Ordu Üniversitesinin akademik ve fiziki gelişimi ile beraber eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemiz 821 akademik ve 350 idari personeli, 321 sürekli işçisi, 10 sözleşmeli personeli ve 20 bin dolayındaki öğrencisi ile büyük bir ailedir. Ordu Üniversitesi olarak gayemiz vatanını, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak, donanımlı, bilimi rehber edinecek genç nesiller yetiştirmektir. Onlar da bu sorumlulukların farkında olan bireyler olarak kendilerini hem öğrenim gördükleri alanda hem de hayatın diğer alanlarında en iyi şekilde yetiştirmelidirler. Bir ülkenin güçlü olması o ülkenin nitelikli yetişmiş insan gücüyle doğru orantılıdır. Bu doğrultuda kendinden emin, öğrenmeye ve kendisini geliştirmeye açık, araştıran, sorgulayan, ideallerini gerçekleştirme hedefiyle dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilen, girişimci ve özgün düşünceye sahip gençlerimizin yetişmesi arzusundayız.” dedi.

Rektör Akdoğan, pandemi öncesinde ve pandemi sürecinde gerçekleştirilen çalışmalardan söz ederek “Bizler devletimizin vermiş olduğu imkanları kullanarak öğrencilerimizin eğitim öğretim olanaklarından en iyi şekilde yararlanmaları için elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı göstermekteyiz. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden itibaren tüm eğitim birimlerimizdeki öğrenci kantinlerini faaliyete geçirdik. Pandemi sürecinde ise öğrenci yemekhanemizin kapasitesini iki katına çıkardık, ayrıca merkezi kantinin büyütülmesi için de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bununla birlikte pandemi öncesinde öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirme fırsatı buldukları birçok etkinlik gerçekleştirdik. Salgın sürecinde ise etkinliklerimizi çevrimiçi mecrada sürdürmekteyiz, öğrenci kulüplerimizin de etkinliklerini bu ortamda yürütmeleri için uygun bir alt yapımızın olduğunu ve elimizden gelen desteği vereceğimizi de belirtmek isterim.” diye konuştu.

Turizm Fakültesinin eğitim faaliyetlerine başlaması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Akdoğan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun fakülteye dönüştürüleceğinden, İlahiyat Fakültesi binasının temelinin bu yıl içerisinde atılacağından, ayrıca Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile Ağız ve Diş Teknikerliği bölümünün açılmasının planlandığından söz etti.

Uzaktan eğitim süreci konusunda da öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Akdoğan, “Yaşadığımız pandemi sürecinin öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkilerini minimal düzeye indirmek için yükseköğretim kurumları olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterdik ve göstermeye devam etmekteyiz. Uzaktan eğitim sürecinde devam zorunluluğu olmamakla birlikte öğrencilerimizin mümkün olduğunca zamanında katılım sağlamasını tavsiye ediyorum. Eylül ayında yüz yüze eğitimin başlamasını öğrencilerimiz gibi bizler de can-ı gönülden arzu ediyoruz. Elbette bu konu aşılama durumu ve salgının seyri ile doğrudan ilişkili olan bir konudur. Pandemi sürecinin bir an önce sona ermesini ve siz değerli öğrencilerimizle sağlıklı günlerde bir araya gelmeyi ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

Hane Ziyaretleri Aralıksız Sürüyor

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir