https://www.unyegundemhaber.com/

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Toplum sağlığının kalitesi ve bireylerin mutlu bir yaşam sürmesi sağlık hizmetlerinin sorunsuz yürütülmesine bağlıdır. Hem fiziksel hem ruhsal açıdan sağlıklı olan bireyler toplumsal refahın kalkınmasına katkı sunabilmektedirler. Önce insan anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin etkin ve kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi, nitelikli bir toplumun çağdaşlığının ön koşuludur.

Ülkemiz, tıp eğitimi ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki son teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte ve başarıyla uygulamaktadır. Bu başarı; köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi akademisyenlerimiz, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisinin ortak gayretleriyle bugünlere gelmiştir. Bilim insanlarımızın ve hekimlerimizin, ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Bütün dünyada yaptıkları bu başarılı ve özverili çalışmalarla güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz, en temel insan hakkı olan ‘yaşama hakkının’ korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedirler.

Ordu Üniversitesi olarak bizler de Tıp Fakültemizin alanında uzman akademik personeli ile tıp bilimine önemli katkılar sunabilme hedefiyle bölge halkına hizmet etmekte, bununla birlikte bu alanda uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirerek ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmek için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakarlıkla icra eden, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerini aksatmayan, bununla birlikte Covid-19 sürecinde insanı yaşatmak için gece gündüz demeden fedakarca çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir