https://www.unyegundemhaber.com/

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA 13. GÜN: RUSYA’DAN SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN 5 KENTTE ATEŞKES KARARI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 13. gününde devam ediyor.  Dün yapılan barış görüşmelerinin 3. turundan da sonuç çıkmadı. Rusya, sivillerin tahliyesi için başkent Kiev dahil 5 kentte geçici ateşkes ilan etti.

Rusya-Ukrayna savaşında 13. gün: Rusya'dan sivillerin tahliyesi için 5 kentte ateşkes kararı

Ruya’nın Ukrayna’ya saldırıları 13. gününde. 

Rusya ile Ukrayna heyetlerinin gerçekleştirdiği müzakerelerin üçüncü  turundan da kayda değer bir ilerleme sağlanamadı. Dördüncü turun yakında yine Belarus’ta yapılacağı belirtildi. 

5 KENTTE GEÇİCİ ATEŞKES

Rusya, Ukrayna’nın Kiev, Harkov, Çernihiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi için Moskova saati ile 10.00’dan itibaren geçici ateşkes ilan etti. 

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Ukrayna’da İnsani Müdahale Birimler Arası Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’da yaklaşık 2 milyon kişinin Rus kurumlarına tahliye için başvuruda bulunduğu ileri sürüldü.

ZELENSKİ: KİEV’DEYİM, SAKLANMIYORUM, KORKMUYORUM

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, başkanlık ofisinden yaptığı konuşmada, “Kiev’de kalıyorum. Saklanmıyorum, kimseden korkmuyorum” dedi.

Ukrayna lideri, herkesin sahada savunmada olduğunu belirterek, “Herkes olması gereken yerde. Ben Kiev’deyim, ekibim de benimle” dedi.

“MÜZAKERELERDE ISRARCIYIZ”

Zelenski, Rusya’nın “insani koridor” açma sözünü yerine getirmediğini ve sadece medyanın çekim yapması için belirli bir yeri açtığını öne sürerek, “Belarus’ta görüşmelerin 3. turu yapıldı. Bunun üçüncü ve son tur olduğunu söylemek isterdim ama biz gerçekçiyiz. Bu nedenle de konuşacağız. İnsanlarımıza ‘barış böyle gelir’ diyecek bir yol bulana kadar müzakerelerde ısrarcıyız” diye konuştu.

PUTİN: UKRAYNA’DA PROFESYONEL ASKERLER GÖREV YAPIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki askeri eylemlerde zorunlu askerlik yapanların yer almadığını belirterek, “Yedekte olan askerler de ek olarak çağrılmayacak” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna’daki askeri eylemlerine değinen Putin, şunları kaydetti:

“Zorunlu askerlik yapanların askeri eylemlerde yer almadığını ve yer almayacağını belirtmek istiyorum. Yedekte olan askerler de ek olarak çağrılmayacak. Belirlenen hedefler ancak profesyonel askerler tarafından hallediliyor. Onların Rus halkı için güvenlik ve barışı güvenilir şekilde sağlayacağından eminim.”

BM: ÖLÜ VE YARALI SAYISI 1200’Ü AŞTI

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna’da 24 Şubat’tan bu yana 1207 kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rusya’nın saldırılarında, Ukrayna’da hayatını kaybeden sivillerin sayısının 406’ya çıktığını ancak bunun daha yüksek olabileceğini söyledi.

UNICEF: 27 UKRAYNALI ÇOCUK ÖLDÜ

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Direktörü Catherine Russell, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana en az 27 çocuğunun hayatını kaybettiğini, 42 çocuğun ise yaralandığını söyledi.

NTV

Hakkında: aylin.k

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir