https://www.unyegundemhaber.com/
default

SAHİL YOLUNUN YÜKSELEN DEĞERİ: HOYNAT

SAHİL YOLUNUN YÜKSELEN DEĞERİ: HOYNAT

HOYNAT’TA 2. ETAP ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından Çaka Tüneli’ne kadar olan kısmı önemli bir yaşam alanına kavuşturulan Hoynat Adası’nda 2. Etap çalışmaları da tamamlandı.

Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir alanlardan biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun ‘sakin şehir’ unvanlı Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası Büyükşehir Belediyesinin dokunuşlarıyla her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği bir turizm merkezi haline geldi.

Geçmişte kamyonlarla çöplerin döküldüğü Hoynat Adası’nın Çaka Tüneli’ne kadar olan kısmında çalışma gerçekleştirerek adanın cazibesini artıran Büyükşehir Belediyesi, tünelin çıkışından sonraki 300 metrelik alanı kapsayan 2. Etap çalışmalarını da tamamlayarak Ordu turizmine kazandırdı.

“BAŞKANIMIZ ŞEHRİN KÜLTÜR VE TURİZMİNE ÖNEM VERİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Yapım İşleri Dairesi Başkanı Demirhan Güzel, projenin birinci etabı ardından ikinci etabının da tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Daire Başkanı Güzel sözlerine şöyle devam etti:

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda Hoynat Adası’nın 1. Etap düzenleme çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Orası herkesin bildiği gibi geçmiş dönemlerde bir çöp alanıydı. Şehrimizin kültür ve turizmine önem veren Sayın Bakanımız bu şekilde projelerin hayata geçirilmesi için talimat verdi. Hoynat’ta 2. Etap çalışmalarını da tamamladık. Burası vatandaşlarımızın vakit geçirip dinlenebileceği bir yer haline geldi. Projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere herkese teşekkür ederiz.”

SOSYAL YAŞAM ALANINA KAVUŞTURULDU

Çalışmalar kapsamında küp taş kaplamalı yürüyüş yolu, seyir terasları, 1 adet fotoğraf çekinme alanı, ahşap tenteli pergola, oturma bankları, 1 adet büfe, 2 adet seyir dürbünü, ağaç altı oturma alanları ile Hoynat, halkın hizmetine sunuldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir