https://www.unyegundemhaber.com/

SAHTE EHLİYET OPERASYONU

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde mali suçlara yönelik DÜMEN kod adlı operasyon gerçekleştirildi.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bahse konu operasyon kapsamında uzun takipler sonucunda Ordu’da sahte ehliyet düzenleyen gruba operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin, il genelinde ehliyet sınavını geçemeyen şahıslara 4000 – 6000 TL parası karşılığında sahte olarak Gürcistan ehliyeti düzenledikleri, Joker kişileri ehliyet sınavına girdirdikleri veya sınava girecek kişinin üzerine ses ve görüntü düzenekleri yerleştirmek suretiyle kamu zararı oluşturdukları 20 eylem ile tespit edildi.

Yapılan aramalarda, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri, biometrik fotoğraflar, sınavda kopya çekme amacıyla kullanıldığı değerlendirilen ses ve görüntü düzeneği ele geçildi.

Operasyon kapsamında yakalanarak adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si KOM Şube Müdürlüğünden salındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı ve diğer şüpheli ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir