https://www.unyegundemhaber.com/

31 BİN ÜYEYLE ”82 ÜNYE”YE TAM DESTEK

TÜİK’in açıkladığı il olma potansiyeline sahip illerin arasında Ünye’nin de bulunmasının ardından Ünye’deki STK’ların başlattığı “82 Ünye” kampanyası büyüyerek devam ediyor.

Ünye Ziraat Odası Başkanı ve kampanyanın öncülerinden olan Osman Sarıkahraman, Ünye’nin il olma konusu hakkındaki son gelişmeleri ve bu kapsamda yapılacak çalışmaları aktardı.

“Bize Düşen Görev Altyapıyı Oluşturmaktır”        

TÜİK’in verileri kapsamında Ünye’nin il olabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “TÜİK 2021 yılı verilerini baz alarak Türkiye’de 24 ilçenin il olabilme potansiyeli olduğunu bildirdi. Bu veri, ilçenin siyasal gelişmişliği, ekonomik durumu, eğitimi, bağlı olduğu ile yakınlığı ve diğer komşu illere olan uzaklığı gibi değerlendirmelerle yapılmıştır. Ünyemiz de bu değerlendirmeler göz önüne alınarak il olabilecek ilçeler arasına girmiştir. Bu noktadan yola çıkarak yerel yöneticilerle bize düşen görev bu konunun altyapısını oluşturmaktır. Ünye’deki bütün STK ve STK bağlı üyelerin, önümüzdeki günlerde muhtarlarla yapacağımız görüşmeler, hukukçular, iş adamları, mühendislerle yapacağımız toplantılarda bunu dile getireceğiz” dedi.

“31 Bin Üyemiz Adına Kampanyayı Destekliyoruz”

Üyelerinin hepsinin Ünye’nin il olmasını destekleyeceklerini ifade eden Sarıkahraman, “Bizim 31 bin 70 üyemiz var. Ben bu üyelerin hepsi adına üyelerimizin bu konuya red vermeyeceğini söylüyorum. Ünye’yi seven, Ünye’nin geçmişini bilen yerel yöneticisinden genel idarisine kadar hiç kimse de buna red demez. Bu konu Ünye’nin yıllardır özlemidir ve TÜİK’in açıklaması bizim elimizi güçlendirdi” diye konuştu.

“Ne Gündem Değiştiriyoruz Ne De Birilerine Yardımcı Oluyoruz”

Hiçbir siyasi görüşe bağlı olmadan kendi iradeleriyle bu yola çıktıklarını söyleyen Sarıkahraman, “Bize birileri gündem değiştiriyorsunuz, muhalefete yardımcı oluyorsunuz, iktidara yardımcı oluyorsunuz diyorlar. Bizim bu çıkışımızdan ne iktidar ne de muhalefet memnun. Öyleyse biz doğru yoldayız. Biz bağımsız STK olarak kendi irademizle, hiçbir siyasetçinin lafını almadan bu yola çıktık. Elbette hükümet edenlerin, siyaset edenlerin, iktidar yada muhalefet edenlerin gözleri kulaklarının burada olduğunu biliyoruz. Biz kimseyi kırmadan bir yola çıktık. Bizim zaman dışında kaybedecek bir şeyimiz yoktur. Önümüzde ziyaret edecek olduğumuz büyük STK’lar, İstanbul, Ankara ayağımız var. Gidebildiğimiz kadar bizi davet eden her yere gideceğiz. Bir çalışma grubu oluşturacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir