https://www.unyegundemhaber.com/

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ ŞEHİTLER ANITINDA…

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ ŞEHİTLER ANITINDA…

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla yapımına başlanılan ve tamamlanan Şehitler Anıtında Şehitlerimizin isimleri yenilenerek yeniden konuldu.

Kaledere Mahallesi’nde bulunan Belediye hizmet binasının yanındaki park yeniden düzenlenmiş ve adı da Şehitler Parkı olarak değiştirilmişti. Şehitler parkının orta bölümüne yerleştirilen anıtın üzerinde ise Ünyeli şehitlerimizin isimleri yer aldı. Bir süredir devam eden çalışmalar 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesi tamamlandı.

İlk Şehidimiz Mustafa Nal, Son Şehidimiz Taner Kart

Ünye Kaymakamlığı verilerine dayanarak hazırlanan üzerinde şehitlerimizin isminin ve şahadet tarihinin bulunduğu plakalar şehitlik anıtına yerleştirildi. Anıtta 38 şehidimizin adı yer alırken ilk şehidimiz ise 1967 yılında şahadet şerbetini içen Mustafa Nal olarak yer aldı. Şehitlik anıtında son şehidimiz ise Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Cinderes’te operasyon esnasında 2018 yılında şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart.  

Kent Merkezine Yakışır bir Alan ve Anıt Oldu
Şehitler Anıtının konulduğu alan hakkında bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı açıklamada “Belediyemizin yanında bulunan ve daha önce çay bahçesi olarak hizmet veren alanı halkımızın kent merkezinde nefes alabileceği bir park alanına çevirdik. Buranın adını da gerek Ünye Kaymakamımızla, gerek şehit ve gazi aileleri derneğimizle ve gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda Şehitler Parkı olarak uygun gördük. Yine bu alanda Parkımızın ismine yakışır bir anıtın olmasını istedik. Modern ve şehitlerimizin maneviyatına uygun bir anıt tasarımı oldu” diye konuştu.

Anıtın Tasarımı Dikkat Çekiyor
Anıtın tasarımı hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, tasarımın önemli bir anlam içerdiğini söyledi. Tavlı, “Vatan toprağından aziz şehitlerimizin Ayyıldız’a doğru yükselen ışığını ve sonsuzluğu ifade eden bir tasarım içeriyor.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAYRAMCA’DA BAŞKAN TAVLI COŞKUSU

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Bayramca Mahallesi’nde gerçekleştirdiği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir