https://www.unyegundemhaber.com/

ŞEHRİN MANEVİ ŞAHSİYETLERİ BÜYÜKŞEHRİN KORUMASINDA

ŞEHRİN MANEVİ ŞAHSİYETLERİ BÜYÜKŞEHRİN KORUMASINDA

FATSA İLÇESİNDE BULUNAN ŞEYH TARAKÇI HAMİD HOCANIN KABRİ İLE ALANDA BULUNAN 6 KABİR YENİLENEREK ÇEVRESİNDE DÜZENLEME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ordu’nun tarihi ve manevi değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Fatsa ilçesinde bulunan Şeyh Tarakçı Hamid Hocanın kabri ile alanda bulunan 6 kabri yenileyerek çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştiriyor.

İŞİN YÜZDE 60’I TAMAMLANDI

Şeyh Tarakçı Hamid Hocanın Kabri ile 6 adet kabrin yenilenmesi ve çevre düzenleme işinin yüzde 60’ını tamamlayan ekipler, alan içerisindeki mevcut mezarların temizliğini, etrafındaki mevcut duvar üzerindeki andezit harpuşta yapımını tamamladı. Şeyh Tarakçı Hamit Hocaya ait kabrin diğer mezarların kaplamaları değiştirildi.  Mevcut duvar üzerindeki ferforje korkuluk ve kapı, alana ait doğal andezit döşeme kaplaması ve alanın aydınlatmasına ait elektrik hattı imalatlarının ardından çalışmalar tamamlanarak ziyarete açılacak.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesi ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Buharalı Şeyh Şakir Efendi Türbesi, Ünye ilçesinde bulunan Yusuf Bahri Hz. Türbesi restore edilirken, Akkuş ilçesinde bulunan Melik Mehemmed Gazi Türbesi’nin çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirilmişti.

ŞEYH TARAKÇI HAMİD HOCA KİMDİR?

Ordu’nun Korgan ilçesinin Fizme mahallesinden olan Şeyh Tarakçı Hamid Hoca tarak imal ettiği için “Tarakçı Hoca” adıyla tanınıyor. Çocuk denecek yaşta Hacı Mustafa Rumi ile tanışmış ve onun değerlerine bağlanmıştır. Bir ara Tokat’ta eğitim görmüş, asıl eğitimini Çorum’da Hacı Mustafa Rumi’nin medresesinde tamamlamıştır. Manevi eğitimini de tamamlamış olmasına rağmen, irşad görevi verilmemiştir. Bu durumu, onu tanıyanlar, sert mizaçlı olmasına bağlamıştır. Çorumlu Hacı Mustafa Rumi Hakk’a yürüyünce Hacı Mustafa Haki’ye, o Hakk’a yürüyünce Mustafa Taki’nin değerlerine bağlanmıştır. Birkaç defa hacca gitmiştir. Hakk’a yürüyünce Fatsa’ya defnedilen Hamid Hocanın, Mekki yolunun ihvanları arasında anlatılan birçok menkıbesi vardır.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir