https://www.unyegundemhaber.com/

Sevgililer Günü nasıl ve ne zaman ortaya çıktı

Sevgililer Günü nasıl ve ne zaman ortaya çıktı

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanıyor. Bu tarihte vatandaşlar sevdiklerine hediyeler alıyor, birbirlerini sevdiklerini dile getiriyorlar. Sevgililer Günü 2022 yılında pazartesi gününe denk geldi.

Sevgililer Günü’nün ne zaman ve nasıl ortaya çıktığı araştırılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü bugün kutlanıyor. Bu anlamlı günde, milyonlarca kişi sevdiği kişiyi mutlu edebilmek adına hediyeler alıyor ve çeşitli organizasyonlar yapıyorlar. Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır.

Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

ziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat’ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü’nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

Ünye Gündem Ailesi olarak tüm sevenlerin Sevgililer Gününü kutluyoruz.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜTSO’DAN TEBRİK ZİYARETİ

ÜTSO’DAN TEBRİK ZİYARETİ Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Meclis Başkanı Tuncay Sağlam …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir