https://www.unyegundemhaber.com/

SİYEZ EKMEĞİ FIRINLARDA

SİYEZ EKMEĞİ FIRINLARDA

BAŞKAN GÜLER’İN TARIM PROJELERİ GÜNLÜK HAYATIMIZDA YER ALMAYA BAŞLADI. ÂTIL ARAZİLERİN TARIMA KAZANDIRILMASIYLA ÜRETİMİNE BAŞLANAN SİYEZ BUĞDAY UNUNDAN ÜRETİLEN EKMEKLER ARTIK SOFRALARDA YER ALMAYA BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal-kent ilişkisi hiçbir zaman kopmayan Ordu’da tarım faaliyetlerinin arttırılması, üretim ve verimliliğin yükselmesini sağlamak amacıyla başlattığı ‘nitelikli tarım’ çalışması kapsamında âtıl arazilerin değerlendirilmesiyle ortaya yeni ürün kaynakları çıkıyor.

Başkan Güler’in âtıl arazilerin tarımsal faaliyetleri kazandırılması amacıyla 2 yıl önce 100 dekar arazide üretimine başlattığı siyez buğdayı üretim alanı bugün 800 dekar alana yükseldi. İlk yıl elde edilen 30 tonluk rekolte 140 tonluk hasat miktarına ulaştı. Hasadı yapılan ürünler Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş tarafından satın alınarak hem üreticilerin pazar sorununu ortadan kaldırdı hem de siyez buğdayından üretilen ürünlerin çeşitliliği ve tüketimi sağlandı.

“ORDU’NUN UNU VARKEN İL DIŞINDAN UN ALMAYI DURDURDUK”

Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde üretimi yapılan siyez buğdayından elde edilen unlar Ünye ilçesindeki fırınlarda ekmeğe dönüşüyor. Ünye’de 36 yıldır fırın işletmeciliği yapan Murat Yüksel, Ordu’da üretilen siyez buğdayının hem lezzetli hem de kaliteli olduğunu belirterek, Ordu’da üretilen kaliteli un varken il dışından un almayı durdurduklarını söyledi. Fırın işletmecisi Yüksel, “Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmasını duyduktan sonra il dışından siyez unu almayı durdurduk. Kendi yöremizde ürettiğimiz ürünü artık işletmemizde işleyerek vatandaşlarımıza sunuyoruz. Hem sağlık açısından hem de tat olarak çok güzel. Büyükşehir Belediyesine bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“ORDU’NUN ÜRETTİĞİ ORDU’DA TÜKETİLİYOR”

Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde üretilen siyez buğdaylarının satışının ORTAR A.Ş. tarafından yapıldığını belirten Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, “Tamamen ilimizde yetiştirilen siyez buğdaylarından Ünye ilçemizde bulunan fırında ekmek üretimi yapılıyor. Bu hem esnafımız için hem de üreticilerimiz için çok avantajlı bir durum. Dolayısıyla Ordu’da ürettiğimiz bir ürün yine ilimizde tüketiliyor. Bu durum hem Ordu ekonomisine katkı veriyor hem de üreticilerimize ek gelir sunmuş oluyor. Üreticilerimize ek gelir getirecek çalışmaları yine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir